21.4.08

I konačno jakna...



Jakna je gotova i spremna je za put u Berlin. Iako je zvezda ugrejala, možda u Berlinu ipak bude i prohladnih dana, pa će ponosna vlasnica moći da šeta unikat. Ja baš i nisam neki naročit maneken, (uvek se spetljam kad treba da se namestim za slikanje, tj. nekako se blesavo osećam, jel' se to i vama dešava?) a u blizini nisam nikog nahvatala za poziranje, ali nije ni važno. Važno je da se vidi jakna.
Ovo dole je prsluk, koji sam još zimus otkala za drugaricu. I on je danas bio gotov. (U medjuvremenu muž je otišao, a klinci su školi, tako da ne možete da vidite kako izgleda na živom modelu.)


Ja i dalje pletem džemper i nadam se da će i on uskoro biti gotov. Produktivnost mi je na nivou:))! Tanja

18.4.08

Foto kocka

Zvuči kao kolač, ali nije.
Juče sam surfovala po netu i sasvim slučajno sam nabasala na jedan interesantan sajt . I naravno odmah sam napravila nekoliko kocki sa mojim omiljenim porodičnim fotografijama. Stvar je vrlo jednostavna, registruješ se, aplouduješ (Obožavam engleske reči napisane na srpskom, ili još bolje ćirilicom, što nam je bila omiljena igra kad smo išli u školu. Time smo naravno englezaru dovodili do ludila, ali to nam je i bio cilj. Deca ko' deca! Baš sam lep primer dala svojim klincima, pa kad ovo pročitaju... dakle gde sam stala, aplouduješ) pet fotografija i odštampaš ih na foto papiru. Samo ti još trebaju makaze i stvar je gotova. Savršen poklon za bake i deke, tetke, kume ... Pet lepih fotografija, a nisu u klasičnom ramu. Probajte! Tanja

12.4.08

Tkanje u "rinfuzi"


Pre nekoliko dana sam skinula ovo tkanje sa razboja. Iako je proleće već uveliko u toku, a ja razmišljam o letu, od ove "rinfuze" će biti jakna, koja će otputovati u Berlin. Obzirom da je tamo ipak hladnije, možda će buduća vlasnica ipak jaknu prošetati berlinskim ulicama. Materijal sam već prosledila krojačici, i za nekoliko dana u novom postu ću prikazati kako izgleda.


U medjuvremenu moje pletenje polako napreduje. Ide mi brže nego što sam mislila, u stvari jedva čekam da završim džemper i da se malo "duvam". U glavi mi se motaju razne ideje i za pletenje i za tkanje, pa da nešto ne propustim počela sam sve to da beležim. Na Ravelry sam pronašla fantastične stvarčice, a bogami i na blogovima koje posećujem ima fenomenalnih ideja. Jedino što mi je potrebno to je vreme. Moraću malo bolje da se organizujem. Do sledećeg puta, Tanja

4.4.08

Djubretarac

Iako je sunce granulo moje dete je želelo da obuče djubretarac. Ovu metražu sam otkala još zimus, ali se nešto duže zadržala kod krojačice. (Snežo :)) No, nije ni važno, ja želim da je pokažem.
Ovaj simpatičan rad oko dugmića je uradila Sneža i puno joj hvala. Mnogo mi se dopada, zaista je bolje nego da je samo ušila trouglove od kože.


Ovih dana sam šetala po gradu i pošto sam već počela da razmišljam o letu kupila sam i neke slatke letnje materijale vedrih boja. Materijalima i predivu prosto ne mogu da odolim i kada naidjem na nešto što mi se dopada odmah i kupim, iako vrlo često nemam ideju šta bih od toga mogla da napravim.
Moje tkanje od prošlog puta se privodi kraju i u sledećem postu pokazaću kako izgleda kada se skine sa razboja. Toliko za sada od mene,
Tanja
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...