10.10.13

Pačvork prekrivač

Ovog leta sam skroz bila u šivaćem fazonu. Glavni produkt tog rada je ovo:


Napravljen je za jednu malu devojčicu tj. bebu, ili kako smo je krstili naše prvo "ns needles mladunče".  To je Kristinina beba. A "NS needles" je naša pletačka grupa. U početku je to zaista bila samo pletačka družina, da bi kroz ovih nekoliko godina druženja to postala prava "drugarska" grupa. Nas desetak se redovno viđamo, sastajemo, razmenjujemo iskustva (u svakom pogledu, ne samo štrikerskom), a sada imamo i prvu bebu. E, pa prekrivač je za tu bebu... (Baš sam ga otišla u širinu, a htela sam samo da pišem o prekivaču;))
Dakle, da se vratim na početak. Prekrivač je napravljen od mnogobrojnih krpica koje sam imala u zalihama. (Nemam ja u zalihama samo vunicu, već i materijale, ali to nije ni prineti vunici!) To su razni pamučni ostaci od postaljine, stolnjaka, krpa, krpica od šivenja i sl. Kvadratići su dimenzija 4 x 4 cm, a koliko ih ima ne znam. Zaboravila sam da prebrojim, a zaboravila sam i da zapišem veličinu prekrivača... (Izgleda da je onaj Švaba Aca ponovo u ofanzivi!)


Ređala sam ih potpuno nasumično, pa kako ispadne. A ispalo je baš šareno!  Sa druge strane je narandžasti pamučni materijal, a između  polar. Elem, htela sam da stavim vatelin, ali toga u tom momentu nije bilo u našim dućanima, ali mislim da je ovo možda još bolja varijanta, jer je toplije. Ili se meni tako čini.


Druga strana prekrivača je proštepana na širinu stopice sa sve polarom. Da prekrivač bude stabilan;))) Na kraju sam ga opšila kosom trakom.


Uglavnom, dok sam ga radila, osećala sam veliko zadovoljstvo i nekako sam bila sva ispunjena. (i zbog toga što ga radim, i zbog toga kome radim...)


Jedno je sigurno: pačvorku ću se ozbiljnije posvetiti...

4.10.13

Filcovani kamenčići

Kad sam pre neki dan sekla končiće od džempera  u prvi mah sam mislila da ih bacim. Pa sam se predomislila i rešila da ih ufilcam. To je bio filc bez mnogo truda i posla, a meni je ostalo nekoliko "kamenčića" koji će sigurno naći svoje mesto. Dakle, da biste dobili ovakve kamenčiće, potrebno je sledeće:


* da imate predivo koje ima najmanje 50% vune (ako nije vuna, ne može da se ućeba)
* da napravite male gromuljice nepravilnog oblika


* da sve to stavite u neku platnenu kesu (ja sam stavila u kesicu za osetljiv veš, kupljenu kod Kineza, a može i u džep od pantalona ili šta već perete u tom momentu). Naravno, morate biti sigurni da vunica ne pušta boju.


* uključite mašinu za veš i sačekate kraj pranja. Moji kamenčići su prošli i torturu u sušilici, a i da nisu isto bi se ovako lepo ućebali.

Da li će da završe kao nakit ili nešto slično, videćemo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...