26.5.10

Romantika

Uhvatilo me neko romantično raspoloženje. Nema nekog posebnog povoda, ali kao da osećam potrebu da budem malo ženstvenija. Verovatno sam zbog toga i isheklala ove "silne" cvetiće. Namenu im još uvek ne znam, ali svoje mesto će pronaći, sigurna sam!

U subotu sam bila na buvljaku s namerom da malo "obnovim" garderobu. Dobila sam koju kilu, pa nemam šta da obučem:(! Tipična ženska rečenica, ali tako je. Preostaju mi dve stvari: ili kile pod kontrolu ili nova garderoba! No, od svega toga nije ispalo ništa jer sam kupila leksikon iz druge polovine 19. veka. I toliko sam bila oduševljena i fascinirana da mi krpice više uopšte nisu pale na pamet.

A izmedju korica:

Danima ga čitam i pokušavam da odgonetnem rukopis, tj. krasnopis. Kliknite na sliku, pa ćete ponešto i moći da pročitate. Za one koji ne znaju potpisnici ovog leksikona su iz Velikog Bečkereka, sadašnjeg Zrenjanina.

10 comments:

  1. Kakav super ulov! Baš me zanima leksikon, ali nikako ne mogu da raščitam. Treba ti neko stariji, a još uvek lucidan, ko se sretao s takvim rukopisima. Ili stručnjak, naravno.

    Cvetići su zaraza, kod mene periodična. Dođu pa prođu. Ovi tvoji su mi jako veseli.

    ReplyDelete
  2. Ne mogu ti pomoći s leksikonom, jedva i svoj rukopis čitam :-(
    Što se garderobe tiče, već sam pomislila da sada imaš odličan izgovor da nakupuješ još konca i vune ;-))

    ReplyDelete
  3. ovo je lijek za nenagomilavanje odjeće! svaka čast za leksikon, to je pravo pravcato blago!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Ova zbirka Erkenne dich selbst (Spoznaj sebe) zaista je odličan ulov. Pogotovo zbog ovih divnih stranica ispunjenih krasopisom. Nekada se stvarno trudilo pisati rukom. Odlično :))

    ReplyDelete
  6. Draga moja, jedan deo krasnopisa je na madjarskom, pa ti mozda zato citanje teze pada. Ako do jula ne odgonetnes sve, onda cemo zajedno ;-). Lieblingscharaktere in der Poesie - Gretchen, Siegfried. Makar znamo koja je literatura kod doticnih forsirana ;-) Ljubim te, Anchica

    ReplyDelete
  7. Možda da ovim heklanim cvjetovima ukrasiš zavjese po kući?

    ReplyDelete
  8. Koje otkriće je taj leksikon! Od svega sam jedino uspjela isčitati Schillera i Dumasa kao omiljenog pisca osobe koja je ispunjavala.

    ReplyDelete
  9. Huh, ja i dalje ne shvatam o cemu je leksikon .... Ali uvek cudo sta se sve moze naci na buvljacima!
    Odlicna ideja da se cvetici okace o zavese :)

    ReplyDelete
  10. Prelepi cvetići a Leksikon je pravi raritet.

    Vidim da je na nemačkom jeziku i uspela sam na desnoj strani da pročitam neka imena, ali, nemam pojma sa nemačkim pa ništa ne kontam! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...