12.4.08

Tkanje u "rinfuzi"


Pre nekoliko dana sam skinula ovo tkanje sa razboja. Iako je proleće već uveliko u toku, a ja razmišljam o letu, od ove "rinfuze" će biti jakna, koja će otputovati u Berlin. Obzirom da je tamo ipak hladnije, možda će buduća vlasnica ipak jaknu prošetati berlinskim ulicama. Materijal sam već prosledila krojačici, i za nekoliko dana u novom postu ću prikazati kako izgleda.


U medjuvremenu moje pletenje polako napreduje. Ide mi brže nego što sam mislila, u stvari jedva čekam da završim džemper i da se malo "duvam". U glavi mi se motaju razne ideje i za pletenje i za tkanje, pa da nešto ne propustim počela sam sve to da beležim. Na Ravelry sam pronašla fantastične stvarčice, a bogami i na blogovima koje posećujem ima fenomenalnih ideja. Jedino što mi je potrebno to je vreme. Moraću malo bolje da se organizujem. Do sledećeg puta, Tanja

8 comments:

  1. Super mi je ovo tkanje gore. Bit ce lijep kaputic. A i pletenje ti ide. S ovoliko boja ja bi se sva spetljala.

    ReplyDelete
  2. Tkanje je fantasticno,jedva cekam da vidim kaputic. A za pletivo ..Diana i ja bih se zamotala u silnu klupcad:)

    ReplyDelete
  3. Tkanje je vrlo lijepo.
    Nisam znala da si na ravelryju, moj nick tamo je jednako ovom na blogu ;-)
    Što se pletiva tiče, kombinacija boja je previše za mene, ja sam više monokolorističan tip, ali moram ti komplimentirati na prekrasnoj izvedbi, ujednačenim očicama i brzini kojom si to oplela.

    ReplyDelete
  4. ja se trudim da na blogu zapisem sta mi je u planu, da ne bih zaboravila. tkanja su ti prelijepa a jedva cekam da vidim gotov dzemper!

    ReplyDelete
  5. Komplimenti tkalji, zaista prelepo. Pozdravi i krojacicu jer znam koliko je vazno imati nekoga kome smes dati ovo tkanje da sece.
    Sare su predivne na dzempericu, jedva cekam - prava bajka,`neverending story`!

    ReplyDelete
  6. Nedostatak vremena i meni predstavlja problem. Previše sam si toga zacrtala, kako ću sve to ostvariti...i sama se često pitam.
    Za tkanje nemam riječi, predivno je, nadam se da ćeš nam pokazati kaputić kad stigne od krojačice. Dolje u kutu među slikama zapeo mi je za oko onaj predivni plavi sako. Pretpostavljam da si tkaninu sama tkala?
    S pletivom si dobro dogurala s obzirom da pleteš s više boja.

    ReplyDelete
  7. @diana, suzana - kad je raznobojno pletivo u pitanju, u jednom redu uvek radiš samo sa dve boje, nikako više. I nećeš se ni spetljati, ni zamotati, nije teško, probajte!
    @romantales - od pre neki dan sam na ravelryju, nisam se baš nešto prezentovala, još uvek samo razgledam... Boje naprosto obožavam i što šarenije, to bolje.
    @incoknito - znaš da to zapisivanje na blogu i nije loša ideja. Kada javno kažeš šta ćeš da uradiš moraš toga i da se pridržavaš!
    @radica - krojačica mi je fantastična, zaista imam sreće!
    @mirjana - onaj plavi sako sam tkala, ali sve se nešto ustežem da postavim sliku na blog, jer su to stari radovi, a ja bih na blogu da uvek budem sveža :)

    ReplyDelete
  8. Srecna drugarica u Berlinu, za koju se sije jakna od ovog bozanstvenog tkanja, jedva ceka! Kada smo birale vunu, uopste nisam imala predstavu kako ce tkanje ispasti, ali je zaista lepo. A posto smo mi ovde vrlo blizu Severnom polu, sigurna sam da cu jaknu uskoro obuci, ni zima se jos uvek nije oprostila od nas...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...