15.10.08

Žuto tkanje i još nešto



Nakon trodnevnog udarničkog tempa završila sam žuto tkanje. U redovnim okolnostima ovako dugačko i široko tkanje bih radila najmanje nedelju dana. Ali, imala sam zaista veliku želju da ga završim, mada još uvek ne znam šta će od toga biti. Znam sigurno da neću praviti ni jaknu, ni djubretarac, ni pončo. Džemprer, tunika, prsluk, ni sama ne znam, možda u skorije vreme i dobijem ideju. U svakom slučaju materijala ima dovoljno, malo fali da bude čitavih pet metara, a široko je 70 centimetara. Jedino sam u nedoumici, da li da materijal odnesem krojačici, ili da ga sama uzmem u ruke pa šta bude (verovatno će tako i biti).



U medjuvremenu sam pokušala da probam da heklam. Ne mogu reći da sam ovo radila levom rukom, iako tako izgleda, ali za nekog ko je samouk, možda i nije loše. Ovo je doduše, trebao da bude kvadrat, ali gde su mi se zagubile očice nemam pojma. Mlada sam, naučiću:))! Knjiga u krilu, heklica u ruci, da te bog vidi... Je l' ima nade za mene ili sam potpuno beznadežan slučaj?

6 comments:

  1. Jao, koliko si natkala! A ja mislila da je tkanje mukotrpan i nadasve spor proces! Šalu na stranu, strava je i ne sumnjam da ćeš ga upotrebiti za nešto predivno.

    A što se tiče heklanja, naravno da ima nade. Znaš kako kažu, prvi mačići... A evo šta mislim da je bio problem kod ovih mačića: na kraju ili na početku reda preskočiš, tj. ne uradiš jedan stubić koji je potreban. Probaj s ovim tutorijalom: http://www.lionbrand.com/cgi-bin/faq-search.cgi?store=/stores/eyarn&learnToCrochet=1

    ReplyDelete
  2. evo, misha ti je sve lepo rekla,a ja mogu samo da dodam da heklanje smao deluje komplikovano. U sustini je mnogo jednostavnije od pletenja:))A tkanje je savrseno, jedva cekam da vidim kako ces ga upotrebiti.

    ReplyDelete
  3. Evo me neplanski opet ovdje. Posto sam tagovana od strane moje italijanske etsy drugarice, zadatak je bio da i ja tagujem dalje. Tako da sam odabrala i tebe, pa prosetaj do mog bloga da vidis o cemu se radi.

    ReplyDelete
  4. Tebi heklanje izgleda komplicirano, a meni tkanje izgleda ko SF (sience fiction)! Imas lijepo knjigu (ova tvoja me podsjeca na mamine knjige, imala je sva tadasnja izdanja o kukicanju i pletenju :-)).

    ReplyDelete
  5. au pa ti si bash bila vredna!
    shal je fantastichan!!

    a ja imam josh jednu malu malecku molbu! ;) svrati do mog bloga da se malo igramo!!!

    ReplyDelete
  6. Heklanje je izuzetno jednostavno, možda je lakše kada ti netko pokaže. Kad naučiš kako kukicom hvatati nit i provlačiti kroz očice znaš sve, ostalo je varijacija na temu, koliko navoja nabaciti i na kojem mjestu ubosti kukicu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...