8.6.09

Juuuupiii!

Uspela sam. Ovo je moje prvo "pravo heklano delo"! Juče sam celo popodne pokušavala da napravim ovaj kvadrat, što bi Englezi rekli "granny square" i na kraju sam uspela. Uz pomoć: knjige "Kačkanje", video uputstva, uputsva sa sajta Lion Brand. Heklaj, paraj i tako u nedogled. Nikako nisam mogla da napravim kvadrat, samo krug, pa dok nisam ukapirala...Da sam htela krug, ne bih uspela, sigurno:)! Eh, da sam imala učiteljicu, to bi sve garantovano brže išlo, ali šta je tu je. (Misho, hoćeš mi stvarno biti učiteljica? Vidiš da sam baš uporna i da ne odustajem tako lako!? Samo da savladam čitanje mustri i gde iglu da ubodem. Štreber, kažem ti:)!) Sad sam mirna i zbog još jedne stvari. Znam šta ću raditi na moru. Knjige sam spremila, ideja za ručni rad je uobličena, još samo deca da se raspuste, da vreme bude lepo i eto nas na moru! Jedva čekam!

12 comments:

  1. Ovo je skroz profesionalno urađeno. Svaka čast! Sada si zaražena heklatitisom. :)

    ReplyDelete
  2. Pa ne znam da li da ti čestitam ili da mi bude krivo?! Mislim, zato što si mi uskratila priliku da te naučim :))) Stvarno si štreber, uverila si me, ha, ha, ha. Stojim ti na raspolaganju za heklanje kad god budeš htela. Javi se na mejl pa ćemo se dogovoriti za vreme i mesto. Unapred se radujem i već smišljam šta ću te naučiti. Mada moram priznati da si me s ovim kvadratom malo obeshrabrila, ako budemo odugovlačile, još ćeš ti mene učiti :)

    ReplyDelete
  3. Dobro si ti to uspjela iz knjige nauciti. Svaka cast :)

    ReplyDelete
  4. divno... svaka ti cast... dobra si ucenica... nema sta.
    meni ova tehnika ne ide bas... da se pohvalim!
    a bas bih volela da naucim... svasta moze da se uradi! ah!

    ReplyDelete
  5. Bravo! Slutim li ja to neki prekrivač tamo do jeseni?

    ReplyDelete
  6. Bravo na upornosti i umecu! (Duda)

    ReplyDelete
  7. Bravo !
    Prvi rad, pa tako slozen !
    Barem meni :)

    Lepo, vidim i ja jedan prekrivac uskoro ....

    ReplyDelete
  8. granny squares znaju biti zarazni! Ovo smatraj upozorenjem! I ne čudi se kad ti muž i djeca na moru počnu prigovarati što ih zanemaruješ tako zbog nekog heklanja! (sve sam to prošla - govorim iz vlastitog iskustva)!

    ReplyDelete
  9. Devojke hvala na lepim komentarima, jeste već sam počela prekrviač, samo da uradim još koji kvadrat pa ću napraviti fotografiju i postaviti. I da, stvarno je zarazno, samo to i radim!

    ReplyDelete
  10. Čestitam! Taj granny square uopće ne izgleda kao početnički. Ja bih rekla da ga je heklao netko s barem 10 godina iskustva. Odlično!

    ReplyDelete
  11. Ne boj se zaraze, ona traje samo uz prvih par hiljada kvadratica:))U sustini, ti si vec savladala heklanje,kad ti se sve to slozi u glavi, vidjeces i sama da je to sto sad radis u stvari sva mudrost heklanja. E da, jako uredan rad, ne izgleda ni najmanje pocetnicki.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...