3.8.09

Posle duže pauze

Ne mogu reći da sam radila bog zna šta, ali evo malih novosti. Uhvatila me neka neopisiva lenjost i nadam se da će brzo proći. Možda je do vremena, ne podnosim vrućinu, ili je jednostavno faza koja mora da prodje.
Danas sam nabrzaka napravila ovaj stolnjak, ili nadstolnjak ni sama ne znam. Pre nego što ću otići na odmor na buvljaku sam kupila haljinu, tačnije, deo austrijske narodne nošnje. Naravno, ni u ludilu je ne bih nosila, ali bila je sašivena od fantasičnog lana sa prelepim dugimićima, koje sam sačuvala, a lan sam polako počela da "rabim". Našila sam šustiklu (kakva divna reč, znači: heklani ili vezeni podmetač za vazu ili kakav drugi ukrasni predmet na stolu ili vitrini), koju sam, opet kupila u second hand prodavnici, i to šest komada za cirka 1 evro. Drugu šustiklu sam okačila na grančicu, na kojoj pak vise školjkice sa Severnog mora. Velike školjke su iz Crne Gore, a svećice iz kineske radnje. Dakle, ovo je jedna internacionalna postavka:)!

Pre nekoliko nedelja na jednom stranom blogu sam videla ovu ideju. Obična pamučna majica se iseče na trake i nosi se kao ogrlica ili "neck warmer" ako je majica malo manja. Vrlo jednostavno, pa mislim da ću majice namenjene brisanju prašine promeniti namenu.


Pre dva dana sam počela ovaj šareni džemper. Već dugo nisam ništa plela, pa moram malo, tek da ostanem u formi.


Još "samo" da isheklam pedesetak kvadratića i moje ćebence za popodnevnu dremku će biti gotovo. Nadam se do jeseni, kada će i biti najpotrebnije. Toliko, pozdrav
Tanja

12 comments:

  1. Kako lepa postavka na stolu. I tako je uredno i sveže! Kao iz časopisa!

    Super ideja za recikliranje majice. Mada verujem da ce je biti prijatnije nositi kad malo zahladni. Videla sam još jednu sjajnu ideju za majice:
    http://cosaverde.com/store/talkingsquid/1724/
    Radi se kao tapiserija. Evo, ova je više u tvom koloritu:
    http://www.k-state.edu/atid-sustainability/Student%20Pages/ReDesign_images/meagan_closeup.jpg

    ReplyDelete
  2. Isto kao i Misha- mogu samo da kazem super postavka. Odlicna je ova velika skoljka...

    Majca- ogrlica je odlicna ideja...

    A ove vesele boje na dzemperu su mi bas slatke... Smela kombinacija, nema sta!

    ReplyDelete
  3. AAAAA, skoljkice iz Crne Gore - srce mi igra od radosti!
    Ideju za neckwarmer vidjeh na Nikki-Shell blogu, ali sve moje majice za prasinu bukvalno tako i izgledaju - samo su za brisanje prasine dobre!

    I zuri s cebencetom (otkad to nisam rekla - otkako sam se udala samo dekica se cuje) - i ja namjeravam naheklati jedno - trebam nekoga za podrsku i tko ce da me tjera ako se "spopiknem".

    ReplyDelete
  4. Stol je prekrasno postavljen! Zbilja kao iz nekog časopisa za uređenje interijera.

    ReplyDelete
  5. mene uvijek iznova oduševljava tvoje višebojno pletenje ... komplimenti!

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Baš lepa dekoracija na stolu, da ponekad odlutaš i pomisliš da si još na moru. :) U poslednje vreme sam baš videla dosta ideja sa reciklažom majica. Ovu za ogrlicu vidim prvi put. Interesantna je. Džemperak je skroz u tvom fazonu što se boja tiče.

    ReplyDelete
  8. Uf, al je divna velika skoljka! Cijela posatvka je ustvari super, kao sto su izlozile moje prethodnice... I meni se u ovo vruce leto nista ne da bas raditi, pa ti mogu dati podrsku u uzivanju 'tek onako'.

    ReplyDelete
  9. O, zeno, konačno! Sve si ti to lepo sredila na stolu, interesantno rešenje za majicu, mada sam ja svoju, baš danas, sredila tako, sto mi je trebala majica za po kući, bez rukava, pa sam je lepo fazonirala. Odsekla rukave, napravila izrez - pozadi plići, napred dublji i jos malo prorezala! I dzemperak je super! A ćebenac, jedva cekam!

    ReplyDelete
  10. Divna medjunarodna postavka, a prekrivac ce biti savrsen i napravljen bas na vreme - sigurna sam!
    Pozdrav od Radice

    ReplyDelete
  11. au, boje džemperčeta su božanstvene. :)

    ReplyDelete
  12. Aranzman sa grancicama je predivan ! Fantasticno mi je kako neka "stara" stvar koja vise nije popularna na stolovima i sl. postaje nova i sveza na drugom mestu. Odlicne su mi i takve heklane dzidzabidze na prozorima ili kao ukrasi za jelku :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...