17.9.09

Zimske pripreme

Ovog puta sam odlučila da budem mrav, a ne cvrčak. Elem, počela sam da pletem kape, već nekoliko šalova je gotovo što se dalo videti u prethodnim postovima i spremna sam za zimu. Ne moram grozničavo da pletem kad se temperatura približi nuli, biću skroz opuštena:)! Doduše, ove dve kapice su poklon jednoj maloj palvookoj devojčici, ali i dalje sam u tom fazonu...

Mustra za ovu kapicu je ovde.

U pauzi pletenja i heklanja i poprilično zapostavljenog tkanja, uradila sam ovo:


Uputstvo je ovde. Na početku sam zaista mislila da će mi ovo poslužiti kao mesto gde će moja mala Indijanka da čuva šnale i da u svakom momentu zna gde se nalaze, ali sam posle shvatila dato ne bi preživelo više od desetak skidanja šnalica i da će ovo biti samo još jedna dekoracija i skupljač prašine. Ali šta da radim kad volim!

10 comments:

  1. Vau, baš si vredna bila! Kapice su mi odlične, aali me ova ideja za šnalice oduševila. Puštam kosu pa možda napravim i ja sebi takvo nešto :)

    ReplyDelete
  2. simpatično skroz,svidja mi se izbor boja druge kapice.ideja za šnalice je sjajna,prosledjujem ideju drugarici koja ima ćeru.

    ReplyDelete
  3. I ja sam u fazi pletenja kapica...
    Ovaj držač za šnalice je baš simpatičan, možda da se umjesto satenske trake stavi neki drugi, izdržljiviji materijal?
    Kada sam prolistala Knitter za rujan sjetila sam se tebe, jako mnogo modela kakve upravo ti voliš, s mnogo boja!

    ReplyDelete
  4. Svaka cast, vrednice !
    Godinama obecavam sebi da cu u avgustu poceti da pletem za zimu .... da ne bude vise da se nazivam pletiljom, a nemam nijedan posten zimski komplet.... ali ne ide ....
    Ideju za snalice sam videla negde na netu, ali ova tvoja podloga izgleda fantasticno, uredno i kao bombona :)

    ReplyDelete
  5. Super, vazno da si pocela!
    Moram da se slozim sa svima- ideja za snalice je odlicno odradjena!

    ReplyDelete
  6. Ovo za šnalice je preslatko, ali, čini mi se da imaju i oraniju, ne bi ih u njoj držale, nego pored nje. TEŽAK JE TO POSAO, ostavljati šnale na mesto! Imam jednu malu od 26, koja uvek pored kutije u obliku meseca, ostavlja sve ono sto treba da je "U" njoj! Ali, u svakom slučaju lepo je za zid! :)

    ReplyDelete
  7. Zaista si `uhvatila tempo`, :)!!!
    Kapice su divne, a slika od snalica je savrsena.

    ReplyDelete
  8. Držač špangica je genijalan! Možda bi takvo nešto natjeralo moje cura da šrange i nose a ne samo kupuju i pobacuju po kuci!

    Samo naprijed s kapicama - toga nikada dosta a zadovoljstvo uvijek zagarantirano!

    ReplyDelete
  9. Zgodna je ta ideja za špangice. Ako se i ne koristi, uvijek može poslužiti u slučaju nužde - 5 min do izlaska iz kuće, a ne možeš naći špangicu, samo skineš jednu sa štrika.

    ReplyDelete
  10. Kapice su lepe, a i držač za šnalice iako ne služi svrsi izgleda lepo. Ja uživam u tim nepotrebnim sitnicama, sakupljam ih kao hrčak. Sve ono što te razveseli ispunilo je svoju svrhu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...