4.1.10

Druga runda

Evo me, preživela sam i Novu godinu! Ostaje mi "samo" još Božić i slava! Za divno čudo uopšte nije bilo toliko stresno, sad sam sama sebi nekako smešna što tako odbrojavam, kao da sam u vojsci.
E, pa pošto je Nova godina vreme za svodjenje računa i postavljanje novih ciljeva, tako sam i ja sebi zadala neke nove zadatke. Ne, neću napisati koji su to zadaci (možda bih trebala to javno da uradim, onda nema odstupanja), ovo su samo neki od njih:
1. pletenje čarapa
2. pletenje rukavica sa sve prstima (ove dve stvari su mi, verovali ili ne, misterija)
3. pletenje prekrivača za štafir (smejete se, a?)
4. šivenje posteljine za isti
5. posvetiti više pažnje vezu
6. naučiti žongliranje sa tri loptice
7. i još mnogo toga...
Počela sam da vodim dnevnik, tj. art journaling. Već duže vreme gledam kako se radi, skupljam ideje, prikupljam materijal, seckam časopise... Ovo je jedna od prvih takvih strana.

Nisam zadovoljna fotografijom, uvek mi ispadne nekako žućkasta, a i svetlo ne valja, ali neću da cepidlačim. (Jedan od ovogodišnjih zadataka je i rad na fotografiji, moraću malo da se udubim u problematiku!)
Danas sam kupila i malo vunice, tek da godina počne berićetno:)! Nisam preterivala sa količinom, tek 300 gr. Nova vrsta, a i boje su mi se učinile interesantne!


Sastav: 40% vuna i 60% akril, 50 gr - ca. 150 m. Odoh sad da napravim uzorak, da vidim za čega ću je iskoristiti!

22 comments:

  1. Ne mogu da verujem - ja juče kupila istu tu vunicu! Dakle, isti dan, ista prodavnica, ista vunica :))) Jedino sam ja uzela samo 50g (pošto je muž bio sa mnom da me obuzda :)))

    Ovaj art journaling mi je prava nepoznanica. Je l' to nešto kao scrap booking? (nemoj se uvrediti ako nije, samo nemam pojma)

    ReplyDelete
  2. Zaboravila sam - ajd, ako te ne mrzi, okači (ili pošalji) sliku uzorka ispletenog ovom šarenom vunicom, da vidim kako izgleda :) pošto se i ja mislim za šta bih je mogla iskoristiti (mada sam se već sto puta zarekla da ću krenuti od modela a ne od vunice)

    ReplyDelete
  3. zavidim ti na vunici, kod mene u somboru nema tako nešto prelepo, najlepše što sam našla je vunica iskorišcena za crni bolero koji sam sebi radila. jedva čekam da vidim šta će od nje nastati! :-)

    ReplyDelete
  4. Hehe, ja od te Svetog Djordja :) vunice pravila šal i kapu, možeš baciti pogled, mišljenje stručnjaka bi bilo korisno :) Mnogo fina vunica a tek što greje...

    ReplyDelete
  5. Tanja!U vunicu se ne razumem ali art jurnal(ili scrapbook)je zaista dobra ideja i lepo izgleda.dopada mi se i to sto si napisala(i ja se osecam pomalo "nomad" u stalnom pokretu (sad mi je ovde dosadilo htela bih opet negde drugde...
    Samo tako nastavi!

    ReplyDelete
  6. Vidim puno si toga stavila na listu za ovu godinu. Od svega mi je najzanimljivije ono zongliranje s tri loptice. Otkud zelja za tim? Scrapbooking moze biti vrlo zarazan. A posebno si me zainteresirala onim dijelom vezanim za stafir? Ima li na vidiku... mislim uskoro.... kakve svadbe?

    ReplyDelete
  7. @misha-e baš me čudi što se nikad u takvim dućanima nismo srele! Šaljem ti fotku, čim napunim baterije u aparatu! Art journaling i scrap booking - mislim da nema neke naročite razlike!
    @nada - dodji u šoping u Novi Sad! Kod nas ima tri i po prodavnice, pa šta nadješ:)!
    @sanja-hvala za ovo: "stručnjaka!:)! Odlično ti je ispalo i mnogo ti dobro stoji! Nisam kod nas videla tu kombinaciju boja1
    @snežana-kad me umetnik ohrabri, onda moram da nastavim:)!
    @cronitty lady-kad sam shvatila da je žongliranje pitanje upornosti i tehnike, naučila sam lako sa dve loptice. Tri su mi u planu za ovu godinu! A štafir, nema svatova na vidiku:)! Klinci mi imaju 12, 10 i 6 godina! To ja mislim na budućnost:)!

    ReplyDelete
  8. za sad mi ovaj art journal izgleda zanimljivo, ali iznenadila me boja koja koristis.pretpostavila bih da bi koristila puno zivih boja, kao sto koristis kad pletes.
    i kod mene nema vakve sarene vunice, ima nesto ali to nije ni malo zanimljivo kao sto je ova ovde na slici.
    eto, kao i meni je zapelo ono zongliranje sa tri loptice..meni nikad ne bi mi to palo na pamet :)

    ReplyDelete
  9. Ja sam najprije morala guglati što je to štafir ... lol
    moj prijedlog za ovu godinu je i da svakako sebi opleteš konačno jedan džemper, a ne da poklanjaš okolo! ... a ako t i nešto zatreba oko veza, samo se javi ;-)

    ReplyDelete
  10. @drenka-boje su takve zato što sam kupila beli flomaster, pa sam morala da ga isprobam, a činilo mi se da najbolje ide na crno:)!
    @romantales-za vez se oštrim i iskoristiću te, sigurno:)! U potrazi sam i za džemperom, još uvek ne mogu da nadjem nešto da mi se dopadne, a da imam i dovoljno prediva u zalihama! Ako se razljutim, moraću da ga kupim:)!

    ReplyDelete
  11. Za tacku 2. dodaj tacku 2a : upoznati uzivo Magrit koja ce mi tom prilikom pokazati pletenje rukavica ;)

    I o fotografiji pod sijalicom, sto da ne :)

    ReplyDelete
  12. Fantastične zadatke si zadala sebi u ovoj godini. Jedino mi je preostalo da ti poželim da ih i ostvariš! Srećno!

    A danas je Božić, Mir Bošji, Hristor se rodi! :)

    ReplyDelete
  13. Neka ti se svi planovi ostvare...
    Pošto je danas Božić...
    Neka je blagoslovljen.

    ReplyDelete
  14. Ne rekoh ti da mi se jako dopada boja vunice! :D

    ReplyDelete
  15. @magrit-jedva cekam!
    @duda-vaistinu se rodi!
    @dea-hvala Dea!

    ReplyDelete
  16. Zanimljive odluke. Posebno ona pod brojem 6 :-)
    Stranica baš efektno izgleda. Ide ti taj art journaling.

    ReplyDelete
  17. mislim da mi je muževa sestrična donjela pamuk istog proizvođača prije dvije godine! Naranđasti, moja omiljena boja i baš zato što tu boju obožavam- ljubomorno ga čuvam u kutiji i nikako da nešto napravim!

    A sad mala digresija - ono čega se živo sjećam iz Crne Gore su - slave. Imali smo prijatelje pravoslavne vjeroispovjeti i kad smo bili pozvani ja i seka smo par dana ranije mislima bili na svim onim delicijama koje ćemo probati (napomena: starci su mi bili kuhari i nikada nismo oskudjevali hranom - ali nekako je uvijek kod komšije bilo "slađe"), najviše se radujući pršutu!

    ReplyDelete
  18. Zaboravih te pitati ... jel' ova priča o štafiru signal da ćeš se konačno udati? Mislim, javi nam, ako se udaješ napravit ćemo ti jedan međunarodni bridal shower!

    ReplyDelete
  19. @honeysuckle-sad moram svečano da obećam da ću žongliranje staviti na you tube:)!
    @sandra-kod drugog je uvek sladje:)! Sve te proslave su meni jedna vrsta stresa, pa iako se radujem tome, uvek strepim, da li će biti dobro, da li će biti dovoljno, da li će društvo biti u elementu... A štafir je miraz, devojačka sprema!
    @romantales-vidi, ja još nemam nameru da se udam:)! kad mi deca malo porastu, mislim ovo najmanje, onda ćemo i to obaviti. Da deca upamte! I naravno obavezno ću razglasiti:)! A štafir bih da spremam za Indijanke:)!

    ReplyDelete
  20. Srećna ti Nova godina i Božić, i samo napred!!

    ReplyDelete
  21. Jako lijepa vuna, jedva čekam da nam pokažeš što ćeš od nje izraditi :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...