31.1.11

Veliko spremanje

Pošto sam već rešila da napravim veliko spremanje u životu, krenula sam od sebe (dijeta i kosa), pa preko kompjutera, a kako stvari stoje spremanje će zahvatiti i moju radionicu. Dijeta lepo napreduje, za sada odolevam iskušenjima i to je rezultiralo da imam 2,5 kg manje za nedelju dana. Znam da je to početak i da je na početku uvek lako izgubiti kile, ali nekako sam ušla u štos i ne pada mi teško. Moram malo i navike da promenim.
Već danima "spremam" kompjuter. Konačno sam ukapirala kako se koristi Google reader, pa dok sam sve silne bookmark-ove organizovala, potrajalo je neko vreme, ali trud se definitivno isplatio. Nisam plavuša, al' sam Bosanka:))! Još samo da malo sredim i moje foldere i fotografije. Stalno se pitam kako smo živeli bez digitalnih aparata:)!? Imam more fotografija, za koje sam sigurna da su užasne i da ih neću nikad napraviti ali ih čuvam. Stvarno ne znam zašto, ali moram da budem manje sentimentalna i da ih pobacam i da oslobodim mesto u kompu. Idem u dobrom pravcu, ali i ovo zahteva vreme...
Posle skoro godinu dana sam rešila nešto i da tkam. Kako se pokazalo imam dve leve ruke, u stvari pauza je bila jako duga, čovek prosto izgubi rutinu. Sve što sam mogla da zabrljam, ja sam zabrljala. Ali mi je trebalo malo duže da shvatim i to već kad sam postavila na razboj.


Sve sam isekla, bacila u djubre i krećem ponovo. Bez sentimentalnosti i želje da spasim što se spasti može. Možda je i moglo, ali nisam imala strpljenja i želje da potrošim tri puta više vremena, nego da sve krenem ispočetka.


I jako se mislim. Da li razboj da zapakujem i odnesem na tavan da čeka neka bolja vremena i tako napravim mesta u mom delu radionice (već sam smislila da na njegovo mesto stavim stolić i lazy bag u kome je tako udobno sedeti i da štrikam do mile volje, i ne slušam i ne gledam tv) ili da razboj i dalje gledam i čekam da mi inspiracija nadodje? Dvoumim se još uvek, a odlučiću kad završim ovo što sam započela.
I da, još samo dvadesetak redova i ćebe je gotovo! U stvari pletački deo je gotov, a onda sledi sečenje (moj klinac kaže: "kakva ti je to kapsula, to ne liči na ćebe?"), pravljenje resica i vez...

13 comments:

  1. Izgleda da nas je sve zahvatila manija velikog spremanja. A nije proleće! :))) Evo i ja sam konačno sredila svoje zalihe (slike će biti uskoro, nadam se), jedino sam sigurna da nisam pobacala onoliko koliko bi ti (i koliko bi, realno, trebalo), al' od mene dosta :)))

    ReplyDelete
  2. hmmm... ja jos ne spremam...
    mada, jesam, krajem prosle godine, sredila malo. popakovala po kutijama... ali nije to to, jos uvek.

    sve mi zao za razboj! hm... a i to sto si pobacala ono zapoceto.
    ali razumem... i ja tako, nekada, bez ikakve sentimentalnosti i zaljenja, samo uzmem i bacim i ne mislim na to vise.
    (ali opet... :) tako sam mislila da ces nesto da tkas)

    :)

    ReplyDelete
  3. Gle, ako imaš dovoljno prostora za tkalački stan, ostavi ga gdje je, nikad ne znaš kada će te uhvatiti inspiracija, ali ako ti počinje nedostajati prostora, bez imalo žaljenja na tavan s njim.
    Što se pak indijanske dekice tiče, jasna mi je tehnika, posve razumijem da moraš prerezati, jasne su mi prednosti pletenja u krug ... ali, mene jednostavno grč u stomaku uhvati kada pomislim na škare koje idu preko pletiva. Baš sam dovršila jednu kapicu u dvije boje i skidam kapu svima koji imaju volje plesti u bojama.

    ReplyDelete
  4. Kao prvo, čestitam na kilaži! Svaka čast! A čestitam i na raščišćavanju radnog prostora. Što se tiče dileme između lazy bag-a kojeg ćeš koristiti i razboja kojeg nećeš, mislim da je rešenje očigledno - uživancija u štrikanju u udobnoj fotelji, bez igde ikoga da smeta. Milina... I ja ću tako kad porastem.

    ReplyDelete
  5. Uuu, kakav muski post ! :)
    Ja bih odmah sklonila razboj da imam koga da mi odnese na tavan :)
    I slazem se da treba da radis ono sto volis, i neces mnogo izgubiti ako ne budes tkala, jer ces mnogo toga lepog napraviti i kad budes plela...
    A cebe ! Izgleda bozanski !
    Kad ga budes zavrsila, sigurno ce neko malo, jos nezaboravljeno bozanstvo iz Juzne Amerike da ti ispuni zelju, i izgubices jos lakse te kile koje neces ! :)

    ReplyDelete
  6. Jedva cekam da vidim tu kapsulu u formi cebeta! Drago mi je da si veoma aktivna i dosledna u svojim promenama. Samo sto nam dugujes sliku sa novom frizurom i nadam se da ces nam je uskoro pokazati :)

    ReplyDelete
  7. :))))))
    Nasmijala si me tako kako može samo netko iz Bosne (njihov humor je najbolji)!
    Post ti je odličan i sve što si rekla bilo mi je simpatično i duhovito...od tvoje dijete do muke po razboju....heheh
    Ništa, ajd ti lijepo i dalje pospremaj, al nemoj spremati razboj, pokušaj još par puta, sigurno će ti uspjeti, bilo bi šteta da ti stoji negdje zabačen...iskoristi ga kad ga već imaš, a u međuvremenu pleti i gledaj tv!
    Jooooj smiješna si mi :)))
    A nisi se možda ipak ofarbala u plavo?
    Puno pusa i piši malo češće!

    ReplyDelete
  8. Ne mogu da zamislim kako će izgledati sečenje pletenog. Nadam se da ćeš i taj čin slikati :)

    ReplyDelete
  9. Vrednica, kao i uvek.
    lepo je srediti stvari, ali takvi smo mi, opet ćeš sačuvati nešto u nadi da ćeš iskoristiti nekada za neki detalj.
    ćebe zaista izgleda kao vatromet boja, a ja glasam za tkanje, malo je onih koji znaju tkati, neguj tu veštinu.
    I još nešto, nemoj bacati brisati fotke, čak i ako nisu sjajno uspele, sačuvaj ih na nekom flešu, to je divna uspomena.
    LJubim te i šaljem zagrljaj!
    Predlažem da izbrišeš ove reči za proveru, nije ih prijatno pogađati, nekada su nečitke kombinacije, a od spama te štiti Google, evo ja sam na mailu našla dva anonimna komentara na mom blogu, sa linkovima porno sadržine, ali na blogu ih nema, samo su me obavestili da je neko ostavio, ali nisu objavljeni, nije li to sjajno!

    ReplyDelete
  10. Izgleda da nas je vise koje spremamo.:-)
    Jedva cekam vidjeti dekicu zavrsenu.
    Sto se tice tkanja - to je vjestina koju trebas pprenijeti na nekoga. Malo je danas onih koji ju znaju. Meni je tkanje kao vjestina prava egzotika i uvijek se divim kad vidim da netko to zna raditi.

    ReplyDelete
  11. ti si i više nego vrijedna! i dijeta i čišćenje i tkanje i pletenja,,, multipraktik na djelu!

    ReplyDelete
  12. Tako sam ja gledala u mašinu za šivenje. Gledala, gledala, gledala, a onda sam je otvorila i nisam je zatvarala dok nisam posašivala šta sam nameravala. Tako ćeš i ti sa razbojem, garant.

    Čestitam ti na istrajnosti što se dijete tiče. Svaka čast! Samo guraj, mada, ako ti se baš nešto jako slatko jede, uzmi kockicu čokolade za kuvanje. Em je zdrava, em će ti psihički biti bolje, a neće ti naročito pogoršati stanje!

    ReplyDelete
  13. cao mene zanima da li neko moze da mi pomogne kako da napravim razboj? interesuje me dimenzije i sklapanje

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...