11.2.11

Mojih šest kvadrata



Ovako izgleda mojih šest kvadrata. Razboj sam razmontirala i odnela na tavan da čeka neka bolja vremena tj. inspiraciju. I tako sam dobila ovaj divan slobodan prostor mog dela sobe koju nazivamo "radionica". Drugi deo pripada Velikom Poglavici i priručnoj kancelariji (njega nisam fotografisala).
Kako sam dobila više prostora morala sam da ga oplemenim i jednim pisaćim stolom na kome ću konačno moći da pišem i crtkam, a da ne moram da rasklanjam za sobom. U početku sam mislila da stavim i "lazy bag", ali onda sam zaključila da je malo teže ustajati iz dotične, pa sam se opredelila za ovu fotelju. Ona je ionako bila na tavanu jer su je Indijanci eliminisali baš zbog lejzi bega.


Naravno, ovakvo spremanje ne može da bude samo površno, pa je palo i jedno raščićavanje zaliha prediva. Stvarno ga imam i suviše. Jednog malog dela sam se rešila i to po principu "brigo moja predji na drugoga":))!

Tu je i pletačka stručna literatura, a u desnom delu su "Burde".


A ono što lepo izgleda i čega imam više od tri klupčeta još uvek stoji na policama, samo sam ga malo lepše presložila. I tu me čeka veliki zadatak, za koji se Heklica velikodušno ponudila da mi pomogne, a to je da odredim koje će predivo za šta da se koristi. To mi nije ni palo na pamet da uradim, jer sam to oduvek radila nekako stihijski. Ovako, kad se napravi raspored i toga se pridržavaš, nešto i uradiš. U stvari, kad sam tkala bilo mi je važno da od jedne boje imam više vrsta vunice, konca, čega kod. Sad su se stvari malo promenile, ali repove vučem:)!


Ova šarena klupčad ispod "Burdi" već imaju namenu. Šal i ćebe od jedne od vune, a ispod od pamučnog konca će mala Indijanka da dobije novi "outfit". U dogledno vreme...

Na suprotom zidu je "papirologija" i "mašinerija".

Čak me i muž obradovao zvučnicima za "lop top" kako ga iz zezanja zovemo, tako da sada nemam tranzistorski zvuk, koji mi beskrajno ide na živce, pa ću moći i u muzici zbiljski da uživam.

detalj

A ovako je izgledao deo razmontiranog razboja, koji sad spava svoj zimski san:


srce razboja


30 comments:

  1. Tek sada kada vidim ove količine uredno posloženog prediva svjesna sam koliko je bila smiješna moja ponuda da te vodim u kupovinu vune ... kod tebe ima materijala za obnovu garderobe cijele obitelji i to u nekoliko sljedećih godina.
    Ne mogu reći da me ne ispunjava zavišću pogled na tvoju radionicu ... i ja bih tako nešto, ali samo na trenutak me drži ta zavist - ja sam već toliko navikla plesti izvan kuće da mi je tlaka biti u kući, taman i s pletivom u rukama. doduše, radi toga mi pati gobleniranje, stalak ne mogu sa sobom nositi, pa već jako dugo nisam niti jedno platno montirala.

    ReplyDelete
  2. Joj, što bih dala za ovakvih šest kvadrata, iskreno sam ljubomorna!! Savršen kutak za inspiraciju, za odmor, za stvaranje...
    A meni sve ispod kreveta, pa na ormarima, pa pored ormara:((

    ReplyDelete
  3. super, super!
    odlicno uradjeno... sve pod konac... zna se mesto :)

    hahaha, kod mene je uvek haos... sem taj dan kada spremim... ali zato vec sledeci dan kada radim, nista vise nema svoje mesto... ;)
    i da, uvek imam utisak da mi nesto fali za opremanje... kao npr. jedna polica, pa sto... pa kutija...
    i onda kao sve ima da bude OK... ma kakvi... vidim ja! :)

    ReplyDelete
  4. Morala sam sve slike da gledam u njihovoj punoj velicini. Tvoji 6 kvadrata su f e n o m e n a l n i! Sve mi se, ali bas sve dopada. Nadam se da u ovim hladnim danima imas podno grejanje u toj sobi. A sto se kolekcije svega i svacega tice, ah...mogli bi doci kod tebe u kupovinu umesto u neku pozamanteriju!

    ReplyDelete
  5. awswwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!
    awwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!
    ajojojojojojojoJ!
    jasno ti je da sam bez teksta! uživaj u tim prekrasnim kvadratima!

    ReplyDelete
  6. Vidim krenulo je veliko (proljetno?) spremanje :-))
    Odlično izgleda! Nemaš pojma kako ti zavidim na tvojih šest kvadrata :šmrc: Ja jedva imam kvadrat ipo...

    ReplyDelete
  7. Malo zavisti i kod mene,ali još više veselja da imaš ono što si ja želim. I baš mi je drago što sobu/studio/kvadrate možeš podijeliti s mužem,a ne svatko u svojoj prostoriji pa se ni ne vidite.Uživaj sada,nadam se da će te inspiracija ozbiljno lupiti!

    ReplyDelete
  8. Ajme kakav prekrasan kreativni kutak imaš, divnoo!
    Želim ti puno divnih radova u njemu.
    Pusa i ugodan vikend.

    ReplyDelete
  9. Ja sam oduševljena tvojim inspirativnim kutom,svime,bojama,rasporedom,stalkom rađenog po tvojoj mjeri.Meni ovo izgleda tako savršeno i dobro,sve u šesnaest!

    ReplyDelete
  10. Dakle ja imam puno više kvadrata u radioni ali nemam OVAKO SAVRŠENI RED !!!!!

    ReplyDelete
  11. Ovo je definitivno najlepsi radni prostor koji sam ikada videla.Boje su tako vedre i pozitivne.Ono sto je na mene ostavilo najjaci utisak je kolicina prediva-WOW!!!

    ReplyDelete
  12. Aaaaaaaaaa, kako lijepo....dominiraju naranđasta i žuta, dvije moje omiljene boje!!! Hoću da svojih 6 kvadrata preseliš k meni i to sa cijelom opremom -:))) Pitam se samo kolko dugo bi kod mene bilo sve tak uredno posloženo, no ipak, možda ni kod tebe neće biti stalno tako..hehe
    Razboj spava...uf..šteta :(

    ReplyDelete
  13. Aaaaaaaaaa, kako lijepo....dominiraju naranđasta i žuta, dvije moje omiljene boje!!! Hoću da svojih 6 kvadrata preseliš k meni i to sa cijelom opremom -:))) Pitam se samo kolko dugo bi kod mene bilo sve tak uredno posloženo, no ipak, možda ni kod tebe neće biti stalno tako..hehe
    Razboj spava...uf..šteta :(

    ReplyDelete
  14. Kakvih šest kvadrata!!! A predivo me ostavilo bez teksta, još uvek razmišljam o njemu a u glavi samo imam fleševe prelepih detalja iz te tvoje radionice :)

    Predlažem ti da svoj deo radionice iznajmljuješ u terapijske svrhe. Ja ću ti biti redovna mušterija :)

    ReplyDelete
  15. Fantastično si se organizovala, a prostor odiše vedrinom :)))

    ReplyDelete
  16. Ja glasam da se i tavan sredi u ovom stilu i da tamo okupljas kreativce iz raznih svera! Mogli bi i da placamo iznajmljivanje tvog prostora ;). Stvarno djeluje terapeutski ;)

    ReplyDelete
  17. E neka si vala !
    (mislim, sklonila razboj, a ostalo je sve bilo logicno :) )
    Divno izgleda, sredjeno i pregledno. Na oranz fotelji nedostaje jedan prekrivac u tvom sarenom stilu :)

    ReplyDelete
  18. Savršeno si sve uredila, blago tebi kad imaš svoj kutak.
    Iskoristi ga najbolje, kako samo ti umeš!

    ReplyDelete
  19. Uživaj u tom novo uređenom kutku, kreiraj, pleti, šivaj, surfaj, i postaj, ugodan weeken želim. Loredana.

    ReplyDelete
  20. Kada budem imala muza i troje dece zelim da budem kao ti!

    ReplyDelete
  21. ajme,fantastičnih li 6 kvadrata!

    ReplyDelete
  22. Bravo za spremanje!
    Kolko ti vune i konca imas!!!! Mene hvata strah od sve to! Ali opet sam ti ljubomorna :)

    ReplyDelete
  23. Divno uredjen prostor,veseo ,kreativan!Puno kreativnih i lepih ideja želim!

    ReplyDelete
  24. Mogu ti reći da ti zavidim na tvojih 6 kvadrata radnog i drivnog prostora! Lepo i veselo, pa kako da se ne prihvatiš posla! :)

    ReplyDelete
  25. Pa ti imas svoj prostor, kako ti zavidim, ja se jos uvijek nisam izborila za svoj prostor:-)
    Cestitam na spremanju, sve je uredno i lijepo.
    Pusa

    ReplyDelete
  26. Yellow! The colour of creativity and happiness! And it seems to work great for you. Have a nice week!

    ReplyDelete
  27. I like yellow to. Your room is so optimistic :)

    ReplyDelete
  28. Moja masina smeta,moje krpice,moje kutijice...trakice,farbice,cetkice...Kaze mi prijateljica da od mene nece biti nista jer me sve interesuje i niucemu onda nisam savrsena kao ti na primer.Ali valjda cu se sa mojim Pcelarom i medom izboriti za malo prostora.Sanjam svoj kreativni kutak.Sve sto covek zeli iskreno,njemu se realizuje.A i ne mogu svi biti savrseni da bi bili srecni.Slazes se?

    ReplyDelete
  29. I love your craft room. It is so colorful and well organized! It is so fun to see other crafters, knitters and sewists from around the world who share the same interests! Best wishes!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...