21.2.11

Navajo ili navaho


Prekrivač je gotov. Da li definitivno ili ne, odlučuje moja dobra volja. Naime, po receptu (što bi rekla Sandrella), da ne kažem šemi, još bih morala da ga i vezem, ali meni se jako dopada ovako kako izgleda. A možda i da ga postavim? Mota mi se po glavi, ali ima dana više neg' kobasica:)! Videću!


Ako se pitate zašto je naslov "Navajo ili navaho" to je zbog toga što se sad u kući rvemo oko toga da li se kaže Navaho Indijanci, ili Navajo Indijanci. Solomonsko rešenje je da može i jedno i drugo, jer je u doba našeg detinjstva ja sam govorila navaho, a Poglavica navajo. Sad skoro otkrih na wikipediji da je Tina Tarner Navaho Indijanka. A sve to i nije tako važno jer Poglavica kaže da to nimalo ne liči na navaho ćebe već na ćebe koje je doneo Memedović sa Kavkaza! (ni nalik:))
Elem, da ja predjem na konkretne podatke: ćebe nisam blokirala, već sam ga odnela na hemijsko čišćenje (cena 100 dinara tj. 1 evro) gde su ga lepo ispeglali, tako da sad izgleda boli glava. A i ja sam skinula brigu sa vrata kako da to uradim, jer je zaista veliko, dimenzije su mu 200 x 140.

ovako izgleda sa naličja

Još me muči samo jedna stvar, gde da ga stavim da se vidi, a da mu niko ništa ne može:)? Mislim na cigarete, sedenje, slučajno izvlačenje niti... Slatke muke, u svakom slučaju. Još mi preostaje da nabavim jedan sanduk, pa da počnem da slažem stvari za štafir. Inače, svekrva me je pitala da li ću sada još dva ista da napravim, pa kad sam je pogledala, odmah je shvatila. Ko veli, svima isto:)!

29 comments:

  1. na zid! tako je lepo :D ili na sofu, ali preko zaštitni celofan, hihi :)
    slatke muke

    ReplyDelete
  2. Jako lijepo! Znaš da sam upravo kada si krenula plesti taj pokrivač s više zanimanja išla proučavati što drugi misle o steeking tehnici? Ne vjerujem da ću se skoro prihvatiti takvog posla, ali dobro je nešto novo naučiti.

    Da mu dimenzije nisu te koje jesu mogla bi uistinu objesiti na zid kao što to čine s indijanskim tapiserijama. Ovako, bojim se da je malo teže objesiti rad da se radi veličine bespotrebno ne otegne. Jesi vidjela negdje southwest stil u uređivanju interijera? Ovaj tvoj prekrivač veličinom bi odgovarao kao dekorativni pokrivač na bračnom krevetu.

    ReplyDelete
  3. Lijepo,lijepo,lijepo.Sebe omotaj dok čitaš i uživaš u vrtu na svježem zraku! :)))

    ReplyDelete
  4. Draga, ovo je neverovatan i jedinstven poduhvat. Ma kako da paše na toj sofi, meni bi bilo strašno da gledam kako dragi i manje dragi gosti sede na njemu i tegle ga. O padanju žara da i ne govorimo! Čak i da ne odlučiš da radiš vez, fantastično je!

    ReplyDelete
  5. Cebe odlicno, ali odlicno izgleda!
    Nikad mi ne bi palo na pamet da odnesem rad na hemisko cistenje, pa ti se i na toj ideji divim :)
    Gde da ga stavis? Ja bih, recimo, ga slozila u mali kvadrat, stavila negde blizu sedenja, pa ako nekom treba da se ugreje, tu je. Obaveza je da ga posle sloze, inace ispadaju iz plemena :)

    ReplyDelete
  6. I meni je palo na pamet da se stavi kao prekrivač na bračni, ali tada će ga retko ko videti... Neko mesto gde se retko sedi, a opet je vidno. Šteta da se ne vidi. Prelepo je.

    ReplyDelete
  7. Prekrivač je prelijep, svaka čast na volji, strpljenju i talentu za napraviti ovakvu umjetninu...
    Ja bih ga isto stavila na neki veliki prazni zid, da zablista u punom sjaju...
    A navajo-navaho, vrlo jednostavno, riječ je španjolskog porijekla a španjolsko "j" se čita "h".. Odatle i razlike u izgovoru...
    Lijep pozdrav iz Splita

    ReplyDelete
  8. I ja sam za prekrivac za bracni krevet. Ipak ces ga ti najbolje cuvati da se ne osteti. Od klinaca ipak ne mozes da ocekujes da budu toliko pazljivi. A gosti znaju da budu nemarni, pogotovo ako ne shvataju sta tebi to znaci i koji si trud i vreme unela u to. Ovako svi ce moci da ga diraju ali ti i tvoj poglavica da stvarno uzivate u njemu :). I naravno indijanci malo dok vi niste na vidiku hihihi

    ReplyDelete
  9. Htedoh reci:
    Ovako svi ce moci da ga GLEDAJU ali ti i tvoj poglavica da stvarno uzivate u njemu :).

    ReplyDelete
  10. super ideja sto si odnela na hemijsko da se opegla :)...
    meni se cebe bas svidja ovako kako izgleda. mozda najbolje da ga koristis kada gledas TV :) da se prekrijes... :), onako uvece... hahaha :)))

    ReplyDelete
  11. U ovaj prekrivač je uloženo puno sati rada, ali isplatilo se, jer je prekrasan!

    ReplyDelete
  12. Ovo je pravi poduhvat, izgleda fantastično!
    ... a što bi stare bake rekle za lepe devojke - samo se gleda, ne sme da se pipa :)))

    ReplyDelete
  13. Ja bi gan na sid isto..ili prekrivac ma svakako ce biti super..samo ne bi dala da mi neko sedi na njega i da ga unisti!!
    ideja za hemisko ti je odlicna!!
    i ja bi stavila neku postavu

    ReplyDelete
  14. Na zid, nego sta (ako nadjes slobodan zid kod vas ;-) )! Pa da mu se divimo kao zidnim tapiserijama u Vatikanskim muzejima :-)
    Pozdravi Poglavicu i poruci mu da smo mi jezicari ucili da je izgovor Navaho ;-) (bas zbog izgovora na spanskom)

    ReplyDelete
  15. Svaka čast Poglavici,al ovaj put je skvo u pravu! I to su cure lijepo objasnile.A dekica,mmmm,divotica.

    ReplyDelete
  16. Nemam reci!Ja izludim kad pletem sal u dve boje i to obicne straftice.Za ovako nesto nikada ne bih imala zivaca.Svaka cast!

    ReplyDelete
  17. Prekrivac je pre-kra-san! Ne daj nikom da na njega sjeda... samo neka ga gledaju i dive se.
    Imam prijateljicu koja je isplela prekrasnu deku i svaki puta kad se fotografiraju za bilo koju prigodu ona nadje mjesta toj deki na fotografiji. Ne moram ni reci da se svi dive i da ne ostaje neprimjecena. Tako i ti... kad treba kakva fotka... onako obiteljska, a ti deku pred sebe, ili pored sebe. :-)

    ReplyDelete
  18. Meni je toliko lijepa da bih je sakrila i od same sebe. Naravno nemoj to da uradis, na bracni sa njom!

    ReplyDelete
  19. Divan je ! Podseća me na pirotske ćilime. Inspirativan zbog divnih boja .

    ReplyDelete
  20. Da se ja pitam ZABRANILA BIH PUŠENJE U KUĆI, pod broj jedan, ali, pošto se ne pitam, ne znam šta da ti kažem. Eto, neka ostane tu na plavom dvosedu, odlično mu stoji, a na njemu mogu da sede samo oni koji su u pidžamama! :)
    Navaho prekrivač je fenomenalan, kako sa lica, tako i sa naličja! Majstorice, svaka ti čast! :)

    ReplyDelete
  21. predivan je, svaka čast
    ja bi ga stavila na onu divnu narandžastu fotelju u tvojih friško uređenih šest kvadrata

    ReplyDelete
  22. Damn, nikad mi ne bi palo na pamet odnjeti ćebence u kemijsko! Sad nešto novo znam!

    Mala, prekrasno izgleda na kauču ... ali kao što kažeš ... na kauču su moguče svakojake nezgode!

    ReplyDelete
  23. Wow, kako to lijepo izgleda! Ja bih ga isto kao dekoraciju na krevet.

    ReplyDelete
  24. Predivan je :)
    Ja bi ga objesila na zid, ali to je samo moj prijedlog... Obavijesti nas kad ti odlučiš kak buš ga upotrijebila.
    Lp

    ReplyDelete
  25. Ajoooojjj, vidi se, da me dugo nema u blogosferi - ovo je ludilo! Gde god pogledam, krasni radovi, odlicne ideje, ali ti si bas sve nadmasila! Svaka cast, prekrivac je nad-krasan! Moja prva misao bila je, da ga stavis na zid, ali posto je velikih dimenzija, neznam dali imas dovoljno velik i slobodan zid u kuci za ovakvo nesto? Tako da ipak se pridruzujem onima, koji predlazu bracni krevet - mislim, da ce tako doci do izraza u svoj svojoj krasoti (dal sam vec mozda rekla, da je prelep?) i ocuvaces ga od svakojakih neprijatnosti. Eto, toliko. Pozdrav :)

    ReplyDelete
  26. dijelim mišljenje s dragom Romantales. Bez obzira kakav ti je namještaj ovaj rad se uklapa u sve. Pozdrav. Loredana

    ReplyDelete
  27. Uh ja ne bih imala muke kao ti!
    Kod mene se u kuci ne pusi,
    a stavila bih prekrivac na svoju fotelju koju samo u posebnim prilikama sme neko drugi da koristi;)

    ReplyDelete
  28. This is just beautiful! I can't believe how gorgeous! Congratulations. Kristin

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...