14.3.11

Tri na jedan


Ovim sam htela da kažem da radim tri stvari odjednom. Lepo polako, tempom koji meni odgovara, pokušavajući da ignorišem onaj deo racionalnog u meni koji mi govori da bi bilo bolje da radim jednu po jednu stvar, da ne započinjem ništa novo, dok prethodno ne završim... Onda se mislim: pa ja to radim iz zadovoljstva, zato što volim, pa to znači da ću da radim na način koji volim i kako mi odgovara. Izgleda da se ja svadjam sa sobom:))!
Elem, započela sam šal, koji je beskrajno interesantno raditi. Pletem, seckam, menjam boje, mustre, igle. Divota! Podseća na tetris ili puzzle. Za ovu sezonu sam zakasnila, ali za jesen/zimu 2011/ 2012 će taman da čučne.
Indijankin prsluk/ haljinica će biti gotov brzo, cenim za jedno desetak dana, taman da je obradujem kad se vrati sa ekskurzije.
A ono divno nebesko plavo je još jedan "februarac" za drugaricu. Mnogo joj se dopalo kada ga je videla na meni i brže bolje je kupila vunicu i ja sam već počela da ga radim. Na njega sam se poslednjih nekoliko dana fokusirala, tako da mislim da će i on brzo biti gotov. Oduševeljena sam time što nema spajanja, računanja, samo pleteš... pa dokle stigneš:)!
A vi, kako je kod vas? Je l' započinjete nekoliko stvari odjednom pa se zbog toga grizete ili ne?

23 comments:

  1. Prekrasne boje jako mi se sviđaju, jedva čekam da završiš!
    Pusa i ugodan tjedan ti želim draga.

    ReplyDelete
  2. odlična kombinacija boja na haljinici, jedva čekam da vidim kak izgleda cijela :-)

    ReplyDelete
  3. Definitivno je u ovim stvarima bitna zabava koju ceo proces pruža. Mnogo puta sam i ja pokušavala da se koncentišem samo na jedan rad, ali ne ide. Izgubi se neka čarolija u radu, ispadne kao da radiš neku seriju koju moraš što pre da dovršiš.

    ReplyDelete
  4. Iskreno, mene malo nervira što si uzela da radiš tri stvari odjednom - zato što ću duže morati da čekam da bilo šta od toga bude gotovo :))) Taj šal ne prestaje da me kopka od kad sam ga videla u knjizi! Samo, još se nisam oporavila od onog mog moherastog u 9 boja! Mislim da nisam još spremna za ovih 30.

    Od čega to pleteš taj novi februarac?

    ReplyDelete
  5. Ljepota je uvijek u različitosti i poštivanju različitosti. Ne postoji jedan jedini ispravni način, ako pogledaš sami početak pletenja od nekoliko ralzičitih načina nametanja očica, pa do toga da mogu praviti prave i krive očice na tri različita načina s istim krajnjim rezultatom. Netko voli boje poput tebe, netko je posve monokromatičan sa sivim i crnim. Netko započinje nekoliko radova odjednom, netko poput mene radi jedno po jedno i eventualno započinje s novim kada je onaj prethodni rad već pri kraju. Netko kupuje vunu i uživa već u samom pogledu na uredno složene zalihe, nekoga ... ne, tu se moram ispraviti, izgleda samo mene hvata nervoza u istoj siuaciji ;-)
    Dok god je pletenje hobby i zabava, svatko si tu zabavu treba organizirati kako mu najbolje pristaje i tko ti uopće može prigovarati ako odlučiš započeti i 10 radova od jednom?

    Ova haljinica koju pleteš najmlađoj vrlo obećavajuće djeluje. Radiš li po nekom uzorku ili si sama osmislila izmjene boja?

    ReplyDelete
  6. Boje u tvom stilu, šareno, a odlično uklopljeno. Ja NIKAD ne radim samo jednu stvar, jer mi onda dosadi i počne da me nervira, pa se i oduži. Uvek imam bar dve započete. :)

    ReplyDelete
  7. @heklica - pletem ga od Une 23 iste one što Kristina plete Emi prslučak:)
    @romantales - ovo za Ivu je u potpunosti moj "dizajn", gledam da iskoristim neke ostatke koji su mi se nakupili...

    ReplyDelete
  8. :)))
    I opet sam se dobro nasmijala...na tvom blogu osim tvojih prelijepih radova uvijek se i nasmijem...hvala!
    Ja uvijek radim nekoliko stvari odjednom i već sam se proširila po cijeloj kući sa svojim radovima, svud me ima, svud nešto započeto, ali jednom bude i dovršeno! Tako ćeš i ti slagati svoje slagalice i prebacivati se s jednog pletiva na drugi, pa treći i tako dok ne završiš! Kad bude gotovo svakako ćeš nam pokazati!

    ReplyDelete
  9. Tvoje me boje uvijek razvesele!
    Samo tri započeta rada???
    Ček malo 4..5...možda sam kojega i zaboravila,zametnula...Zato se tako rijetko javljam,pune ruke posla,a ništa gotovo i konkretno za pokazati...

    ReplyDelete
  10. Jao sto je sve sarene, a boje su divne. Jedva cekam da vidim gotove radove!

    Vise radova odjednom? Definitivno da ako se pod tim podrazumeva da mi jedan rad stoji po pola godine i duze, a drugi pletem ;)

    ReplyDelete
  11. Mene kod tebe uvijek oduševe boje koje koristiš.Volim ih jer su tako žive!
    Ja ponekad,kad bolje razmislim često, nikako da nešto počnem jer ne znam što bih prije od svih ideja,pa onda odustanem jer mi je košmar u glavi.Dok se ne slegne i ne iskristalizira,samu sebe mučim!

    ReplyDelete
  12. ček da prebrojim...
    velika deka za mene, jedan,
    longies za bebu, dva,
    šešir za šmizlu, tri,
    nekih desetak igračkica u raznim fazama nastajanja, ajd' recimo da je to četiri,
    veliki debeli džemper za milog muža (fali mu samo rajfešlus), pet,
    mislim da je to zasad to
    i mislim da je krajnje vrijeme da ispletem sebi neku fajn ljetnu stvarčicu, nisam dugo

    Uvijek ima puno WIP vrećica u korpi, jer ponekad bjesomučno započinjem, a ponekad isto tako bjesomučno - završavam
    a nekad se naljutim, pa sve redom oparam i ponovo smotam jer je predugo čekalo da postane nešto

    i, da, i ja jedva čekam da vidim taj šareni haljetak :-)

    ReplyDelete
  13. ja uvjek ima nekoliko projekta od jednom....i uvjek kazem vise necu tako od sad samo po jedna ali nikako da uspijem pridrzati se do toga

    ReplyDelete
  14. Ovo će biti odlično, i ja jedva čekam završetak!!
    A ja uvijek radim više stvari odjednom, u tome i je gušt kad me jedna stvar zasiti hitam na drugu i tako u krug, bez obzira da li pletem, slikam ili nešto treće:))
    Osim kad je narudžba u pitanju, onda se uozbiljim, hehe.. ali nema nervoze, pa zato i radim ove moje mazarije da me opusti i da uživam, onda niti vidim niti čujem svijet oko sebe...

    ReplyDelete
  15. Raditi prave stvari u pravo vreme ,ma koliko god ih ima započetih...,bitno je da je srce ,,puno,,!
    Ima nas još ,dobro je ...

    ReplyDelete
  16. Hm, poznata sam po tome sto svuda zagovaram ideju o pletenju vise stvari paralelno, zar ne ? :) A i po tome sto sve vise biram modele koji se ne usivaju :)
    Ovaj sal je predivan, moze se obmotavati na vise nacina, sto je i prikazano na slici. Hoces slediti ove boje, ili neke svoje ?

    ReplyDelete
  17. February sweater mi je sve izazovniji! Izazovan toliko da ga i ja želim nekoj drugarici naštrikati! Jedva čekam da vidim Ivin prsluk/haljinu!

    ReplyDelete
  18. joj i ja započnem petnaest stvari i onda se svađam sama sa sobom što ih nisam već završila...
    sviđa mi se izbor boja i jedva čeka da vidim kad bude sve gotovo!

    ReplyDelete
  19. Svaka ti čast vrednice! Znači, samo kupim vunicu i donesem ti? ;)

    ReplyDelete
  20. Prije sam se držala isključivo jedne stvari, ali u zadnje vrijeme samo nešto započinjem, a nikako da završim. Grizem se samo kada shvatim da mi baš trebaju igle na kojima već stoji druga stvar.
    Baš me zanima šal, jedva čekam da ga završiš.

    ReplyDelete
  21. zapocinjem nego sta i param istim tempom :)

    ReplyDelete
  22. Šal će biti fenomenalan. Kakva eksplozija boja!
    Nisi jedina koja radi više stvari odjednom. Trenutno radim na 4 ogrlice, sve su za jednu osobu, i nikako da ih završim i pošaljem. U glavi mi se već mota ideja za nešto deseto... ali moram sebe da nateram da najpre završim ovo što sam započela :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...