27.8.12

Početak školske godine

Danas imam osećaj kao da se leto završilo. Jezivim vrućinama je došao kraj, počela sam da se pripremam, fizički i psihički za početak školske godine.
Prošli mesec sam imala prvu učenicu na pletenju. Onako pravu, zvaničnu učenicu:)! Moram da se pohvalim, šta ću kad ima i mog udela u svemu tome, sa prvim pletačkim samostalnim radom, koji je započet na drugom času. Imala sam utisak da Vesna plete ceo život, samo sam joj malo skinula maglu sa očiju:)))
Ovako je izgledala marama koja se plela izmedju drugog i trećeg časa tj. dolaska:


Nakon toga je započela torbicu sa pletenicama, kojoj se bliži kraj....
Baš sam zadovoljna!

U medjuvremenu se dogodila i jedna manje lepa stvar, naime, opet su mi maznuli fotografiju sa bloga i to na zvaničnom sajtu grada Beograda. Još uvek ne znam da li da ih  tužim ili ne, mislim se, pa ništa pametno da smislim. Energiju koju bih uložila na sve to, možda ipak da iskoristim na kreativne stvari. Donose veće zadovoljstvo i unutrašnji mir.

A koristim priliku da objavim nove pletačke radionice od 03. septembra. Dakle, ko želi da nauči klot, frket, da smiri živce i uživa u kreativnom radu, neka se javi na bensedinart@gmail.com.

O novim pletačkim poduhvatima u sledećem postu!

10 comments:

  1. Svaka cast i ucenici i predavacu :)

    Za fotografiju, obavezno ih tuzi !
    To je zaista nedopustivo, da tako nesto radi zvanicni sajt, koji bi trebao da bude ozbiljan. Javni mi se da ti sve pojasnim.

    ReplyDelete
  2. Baš sam i ja komentirala jutros kako je "početak školske godine momenat". ja sam isto puna elana i novih planova i ambicija, ali nemam iluziju da je ljeto gotovo, ustvari se tek ovih dana vraćam na plažu, kad neće biti previše vruće ni previše ljudi.

    Za fotku, kužim te da ti se ne da živcirat dodatno oko toga, ali ja bih im bar mail poslala.

    ReplyDelete
  3. Jedva čekam da vidim torbu s pletenicama! Uživaj u svojim tečajevima!

    ReplyDelete
  4. drago mi je da ti učenica napreduje :)

    i kod nas pripreme za školu samo što nisu počele.

    za fotografije me baš zanima šta ćeš uraditi, obavezno napiši na blogu. meni se to desilo dva puta. nisam reagovala, jer samo ba puta imala drugih stvari oko kojih sam se brinula, ali da se opet desi reagovala bih.

    ReplyDelete
  5. Iako nisam više učenica još osjećam to uzbuđenje u v ezi septembra. Učenici svaka čast.
    Baš su bezobrazni, da su makar stavili izvor fotografije, moraš poduzeti nešto u vezi toga, to je baš ružna gesta.

    ReplyDelete
  6. Zastiti fotografije vodenim pecatom a urednicima napisi jedno ljupko pismo. Mogli su bar da te potpisu ispod fotografije.
    Joooj, koliko me nervira bezobrazluk!!

    ReplyDelete
  7. Bravo za učenicu i za učiteljicu! A za fotku ne znam što da ti kažem, pošalji im barem ljuti mail, stvarno nije u redu tako krasti tuđe slike.

    ReplyDelete
  8. Svakako bih poslala mail, jer ako već nude tvoju fotografiju za printanje u punoj rezoluciji, onda su minimalno mogli navesti autoricu, jer ovako ispada kao da je autorica spomenuta kiparica koja će voditi radionice. Što se tužbe tiče, ne znam koliko je sudovanje skup ili jeftin hobby u Srbiji, to sama moraš odlučiti koliko ti se financijski isplati. S jedne strane je kompliment da uzimaju tvoj rad kao ilustraciju za buduće radionice, s druge strane je uvredljivo nepoštivanje tvoje osobe, jer zaista ih ništa, ama baš ništa ne bi koštalo da su naveli tko je autor i s kojeg je bloga slika preuzeta.
    Iz osobnog iskustva, samo na jednom mjestu sam našla da se uredno linka moj tekst, na ostalima prenose moj tekst od riječi do riječi, valjda vođeni idejom da sam i ja iskopirala negdje sa mreže.
    Postoje načini jednostavnih instaliranja plugina, pogotovo u wordpressu je to jako jednostavno, kojima onemogućavaš kopiranje bilo teksta bilo fotografija sa svoga bloga. Na taj način onemogućavaš im krađu u korijenu, ako ne mogu na svoj kompjuter sačuvati slike sa tvog bloga, ne mogu ih niti objavljivati negdje protiv tvoje volje.

    ReplyDelete
  9. Čestitam i "profesorici" i učenici!
    Što se tiče kradje, trebalo bi da im staviš do znanja da znaš da te kradu i da to nije fer. Ako im se već dopada šta ti radiš, neka napišu i tvoje ime uz fotku. Lepa reč i gvozdena vrata otvara (ako je već nisi upotrebila).

    ReplyDelete
  10. Znaci, krenula je skolica. Zelim ti puno uspeha jer verujem da ces s ljubavlju prenosit znanje..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...