9.1.13

Kao kapkejk

je naziv ovog šala:

Malo sladunjave boje, koje su mi baš legle po ovom mutnom vremenu. Da mi je neko pre samo nekoliko godina rekao da ću voleti i nositi nešto što je roze boje, ne bih mu verovala. Pa još uz moju crvenu kosu, ma k'o narodna pevačica. No,  vremena se menjaju:) Kad se samo setim koliko puta sam prevrnula očima kada su Indijanke bile male i  birale garderobu. Sve je moglo da prodje, uz jedan jedini uslov: roza! Njih je ta faza prošla, ali je zato mene uhvatila:))) Kažem ja da je klimaks luda stvar, a niko mi ne veruje...


Ovaj šal je moj prvi ovogodišnji projekat koji sam radila čitavih desetak dana. Projekat za koji je potrebno pustiti mozak na pašu i gledati serije, filmove, pa opet serije. Baš onako praznično kada samo menjaš fotelju, stolicu i krevet i hukćeš kako ti je teško od silne klope, al' se ne zaustavljaš.


I onda kao tačka na i dodaš ovu gombicu i bog te veseli. Od kada radim gombice bez alata (pokazaću u jednom od narednih postova), tj. samo sa svojih deset prstiju, dodje mi da ih svuda stavljam.
Podetinjila sam, šta ću?

11 comments:

  1. Ja baš nisam nikad posebno voljela rozu boju, ne volim niti kada vidim curice u rozom od glave do pete, ali otkako sam naišla na citat Oscara de la Renta, odlučila sam dati šansu rozoj - imam jedno predivo roze boje, kombinacija vune i svile koje čeka da ga uobličim u nešto nosivo. Inače, de la Renta je rekao sljedeće:
    Women think black is the most flattering color, but they're wrong. Pink adds a cosmetic-like radiance and warmth. Black drains the skin of color; pink delights the eye."

    O menopauzi ne želim ni razmišljati :-(

    ReplyDelete
  2. Joj jest divan. Jako zanimljiv i unikatan. Ja bih ga rado u svojoj kolekciji :D

    ReplyDelete
  3. sad kad si mi pokazala kako i ja cu poceti da pravim gombice :) a sal poporavlja raspolozenje! :)

    ReplyDelete
  4. divan ti je šal i baš zanimljivo si ove boje uklopila. zelena i roze - slažu se baš lijepo na tvom šalu :)
    nosi ga što češće, jer sve mi ženske u najboljim godinama trebamo malo roze boje s vremena na vrijeme. roze boja osvježi lice :) - baš ovako kao što ovaj citat iz prvog komentara kaže.

    ReplyDelete
  5. :) super je šal, samo tako nastavi.

    ReplyDelete
  6. Šal je savršen.
    Roze je divna boja, ako te je uhvatila, promeni boju kose :D

    ReplyDelete
  7. Bas je veso. Odmah dize raspolozenje! Jedva cekam da vidim kako se prave kicanke sa samo deset prstiju!

    ReplyDelete
  8. Me gusta. :D Roze i zelena boja se odlično slažu, dobija se veselo šarenilo koje podiže raspoloženje, potvrđujem Saškin komentar. :)

    ReplyDelete
  9. Fantastično, ja baš i nisam od ovih boja, al kad ih vidim u ovom šalu extra su ukomponirane!

    ReplyDelete
  10. Jao kako je lijep, savršen!!! Eto meni ideje za neki novi rad,samo ću da ga radim u heklanoj tehnici,bar da probam... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...