9.9.08

Torbe, torbe


Nakon nekoliko dana totalnog nerada, bacila sam se na posao. Inspiraciju sam dobila, volje imam, još da imam samo malo više vremena sve bi bilo ok. Za jesenje dane sam počela da pletem torbu i mislim da ću uspeti da je završim vrlo brzo. Prvi put sam torbu radila na taj način da je ispletem u krug, pa presečem i onda ušijem ivice. Nadam se da razumete šta hoću da kažem. Možda zvuči malo konfuzno, ali kad bude gotovo, mislim da će biti sve jasno. Naravno, moraću i da je postavim da se ne bi isteglila.


Ove dve torbe sam sašila od raznih ostataka džinsa. Od stare isprane košulje sam napravila torbu, ili što bi naše babe rekle ceger, koji će Uni služiti za pribor za tehničko. Sve mi je nešto žao, da u njoj drži testerice i čekić, ali šta da radim kad sam već obećala detetu da ću joj to napraviti. Ako se toga zasiti, eto meni ekološke torbe za dućan, da ne nosim najlon kese, koje uzgred budi rečeno, ne mogu da smislim. Ova druga "pačvork" torba je za opremu za fizičko. Pošto joj je oprema teget plava, taman da sve bude u tonu. Pačvork mi se mnogo dopao, tako da ću sigurno probati još nešto da napravim. Baš sam se razmahala, sve se sebi divim. Ah, skromnosti, gde si se sakrila? Tanja

12 comments:

  1. Jako mi se sviđa šara na prvoj torbi, mada ne razumem kako ćeš je raditi, al' dobro, biću strpljiva pa ću sačekati da završiš :) A ove druge dve, školske, - fantastične, naročito pačvork.

    ReplyDelete
  2. I mene zanima, kako češ tu prvu torbu "razrezati" pa te molim, da ne zaboraviš sav proces fotografisati :) Košulja-torba je super. Ahhh šta bismo sve mogli napraviti, samo da je više vremena za te stvari, zar ne? Pozdrav.

    ReplyDelete
  3. Torbe su za pet! Ekološke, moderne i praktične. I ja izbjegavam najlon vrećice kojima smo doslovno preplavljeni. Kad idem u kupovinu obavezno uzmem veću torbu.
    Imam mašinu, znam šiti, nedostaje samo malo vremena...
    Možda kad dođe zima!

    ReplyDelete
  4. Pacvork torba je odlicna... ma i vishe nego odlicna. Svidja mi se i potpis na nje-UNA. Obozavam ekoloske ideje!

    ReplyDelete
  5. Ma stvarno su odlične!
    No puno me više zanma ova pletena torba,a uzorak mi je predivan!

    ReplyDelete
  6. Meni se činilo vrlo komplicirano plesti uzorak, pa poslije presjeći - nekako me strah rezati pletivo - iako sam vidjela na Revu da žen tako i džempere rade, pletu, pletu i onda mrtve hladne prerežu pletivo. Baš me zanima koje će tvoje iskustvo biti sa šivanjem pletiva i da li ti bježe očice i sl.
    Izvrsna ideja kako iskoristiti stari jeans i krasne su torbe ispale.

    ReplyDelete
  7. Stvarno se nadam da `preseccem` koristis kao figurativni izraz... Sve smo se `presekle`, zar ne vidis? Ne sumnjam da ce torba biti super i jedva cekam konacan rezultat!
    Torba od kosulje - kuuuulll! Napravila sam jastucnicu za jastuce na kojem sedimo po podu na slican nacin. Dzins je neunistiv bas kao i Tvoje ideje!

    ReplyDelete
  8. krasne torbice!
    Nego, glede pletene torbe - dobušta li vuna tzv feltanje? Mislim, na taj način torba bi bila puno čvršća, no postava je i dalje nužna!

    ReplyDelete
  9. Pletena torba ima bas lijep uzorak. Mene bi bilo strah to rezati ;-)
    Patchwork je isto super ispala.

    ReplyDelete
  10. I can't read waht you write, but I do love what you make!

    ReplyDelete
  11. Jako mi se svidjaju tvoje torbe. Zao mi je ko psu sto ne znam siti. Probala, ali mi nekako ne ide, a imam brdo ideja.
    Ja sam jednom rezala pletivo, ali to su bili stari djemperi od kojih sam pravila jastuke za kauc. Sasila ih je moja mama i skroz su dobro izgledali. Nazalost, pleteni jastuci pored moje djece nisu bas dugo potrajali :-(.

    ReplyDelete
  12. Ama kakva skromnost kod ovakvih radova? I mene nesto preseklo kad si pomenula presecanje:)))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...