29.1.12

Jakne ne menjam često, ali kape...

Svako malo, pa nova kapa! Zavisi od situacije, da li moram da budem ozbiljna (za sahrane, ili roditeljske sastanke,npr.), da li je jaka zima ili samo malo duva vetar, da li sam sama ili u društvu dece, da li sam u kolima ili na biciklu. Znam samo jedno, što sam starija, postajem sve ludja:)))
Kada me klinci vide u ovoj kapi, prevrnu očima! A ja se ludo zabavljam...


Sovu sam skoro pravila, baš mi se dopala. Delim je sa velikom Indijankom, konačno se i njoj se nešto što sam uradila svidelo. Inače je sve bezveze. O, pubertetu dokle li ćeš trajati?
Ovo su ozbiljne kape: (koje mi kao majci troje maloletne dece i dolikuju)



Za ljutu zimu je ova plava kapa. Pletena od čiste vune, filcovana u mašini za pranje i sušenje. Aplikacije dodate iglom za filcanje.


A ovo je maramče od koga se u poslednje vreme ne odvajam. Prediv(n)o sam dobila na poklon, merino vuna, milina i uživancija. Nazvala sam je "ciganska čerga". Tako su mi vesele i razdragane boje.

I još me jedna misao zaokuplja: da li da se ofarbam u ljubičasto? Pubertet? Klimaks?
:)))



20 comments:

  1. o predivnih li stvari! ne znam šta mi se više sviđa :)

    nisam nešto ljubitelj ludih boja kose, ali to je tvoja kosa - ako ti je to želja go for it! uvijek možeš da se prefarbaš ako ne ipadne kako treba

    pozdrav :)

    ReplyDelete
  2. Radi sve što te čini srećnom i zadovoljnom, bilo da su to lude kape ili ljubičasta kosa :)
    Ja imam isti "problem" :D U stanju sam da izađem više puta dnevno, svaki put sa drugom kapom, ali mi je super baš! I takođe imam kapu za svaku priliku, od onih ludih do "normalnih"

    ReplyDelete
  3. Prva kapa mi se najvise svidja, a trouglasti sal je ... em trouglast, em su divne boje, bas bas bas je lep !

    ReplyDelete
  4. Nasmejala si me bas...koliko trebam da budem ozbiljna...za sahrane ili roditeljske....:)))) Ja sam se u proslu nedelju iz cista mira osisala,bilo mi dosadno i vreme ubitacno,a znam da radi komsinica i nedeljom i odem...i kazem ja sam majka,dobro jes'mladja malo,al ipak idem tako ponekad do skole,pa da me ne gledaju ko smarsa da sam,a ti sisaj... inace ja sam ljubicasta,ali nije ispalo drecavo,vec tamno. obozavam da menjam boje,samo napred,isprobavaj,pa sta ti se svidja,promene uvek prijaju,pogotovu kad imas pubertetlije...moja ti je mama mama troje zenske dece,e moz da mislis kad je nas tri poFatao pubertet doticni,lele njoj je bilo! Ali znas sta! Ni ona nije bila gora od nas! Jes,sibala mama njen fazon sa sve drecavo ljubicastom kosom(i dan danas je takva) zazmuri i iskuliraj ih,to dok ne profuraju,ne moze se.... ja sam juce izasla i z puberteta ,a moje dete ulazi u prvu fazu! :))))) Rekoh li da mi se sve kape svidjaju! I da ti bas stoje,i da si bas lepa tako nasmejana!

    ReplyDelete
  5. Hehehheehheh..kape..jeeeee, a na trecoj slici si mi tako carobna.... ;)

    ReplyDelete
  6. Kape su savršene, baš je dobro biti malo"vickast", kako kaže moja ćerka. I maramče ti je preslatko, unosi toplinu u ove hladne dane.

    ReplyDelete
  7. Ooooo :) Izgledas jako dobro ;) Kape su bas nekako TI! Odlicno si ih uradila.
    Videce tvoja deca, bice i ona takva... :) heheee...

    ReplyDelete
  8. Veseo post pun raznih stvari, lepih slika, boja, jos boljih modela i tvoje prepoznatljive energije.

    Klimaks...mislim da ne? Samo sto coveka sa godinama sve manje zanima sta ce "svet reci" i brine se za svoju dusu, i potrebe i zelje iste :)

    Ako ti se dopada ljubicasta boja kose ti je isprobaj. Kratka kosa "trpi" mnogo vise nego duga. A tvoja priroda je takva da se jace boje savrseno uklapaju uz nju. To si prosti ti :)

    ReplyDelete
  9. filcovana kapa mi je najludja, kao za neke vilenjake :)) e sad ako je zelena onda je npr za sumske vilenjake i slicno :)

    ReplyDelete
  10. Ja se ne bih farbala u ljubičasto!Ja bih nosila plavu filcanu!!!!!

    ReplyDelete
  11. Kad poželim da se nasmijem moram samo skoknuti do tvog bloga i smjeh je zagarantiran...hvala ti na tome :))))
    Ti si jedna vrlo otkačena ženica koja se odlično nosi sa troje maloljetnika, a oni su sigurno vrlo sretni i ponosni na svoju mamu koja će uvijek u duši biti razigrano dijete...kapa sa sovom? ...ne želim ništa reći...bitno je da imaš kapu da te štiti kad duva vjetar i da imaš klince koji prevrću očima :))))
    Inače, sve kape su super i odlično ti stoje, a plava za ljutu zimu podsjetila me na jedan crtić i jednu Štrumfetu :))) Aplikacije su super! Marama je prekrasna!
    Puno ti hvala na velikoj dozi zdravog smijeha i molim te, nemoj se ofarbati u ljubičasto...pričekaj još koju godinu da prođe pubertet :)))

    ReplyDelete
  12. Plava je najviše po mom ukusu :) I sotale su dobre, ali plava je prava! Uvjek kad čitam tvoje super postove, malo se zabrinem, kako ču ja to sve sa mojom djecom... Ali vidim, da se dobrom dozom humora i pozitivnog duha sve se može 'izdurati'.

    ReplyDelete
  13. Meni se dopadaju ove tamnije, elegantnije varijante i lijepo ti pristaju, usudila bih se reći bolje nego one šarene varijante.
    Što se tiče mijenjanja boje kose, jedna moja prijateljica (koja boju mijenja jako često, k tome u ekstremne tonove, recimo jako žuto, zeleni pramenovi, ljubičasti i plavi) na moje pitanje zašto to čini, jer na kraju krajeva nije da je ljepša sa zelenim pramenovima na glavi, vrlo kratko mi je odgovorila da je "to jedino što u životu može promijeniti".

    Sebe nikako ne mogu zamisliti ni crvene niti ljubičaste kose, ali iskreno priznajem da se bojim menopauze. Volim svoje hormone i mjesečne cikluse i užasava me pomisao da ih jednog dana neće više biti ... za razliku od muškaraca, početak menopauze je jasan signal majke prirode da idemo svome kraju i kako god okreneš to me ispunjava tugom ... ljubičasto je boja tugovanja, možda ti podsvijest nešto želi poručiti? ;-) (Freud modalitet over&out)

    ReplyDelete
  14. kakav crni klimaks, sta pricas ?!

    ReplyDelete
  15. Ako sam ja mogla da se ofarbam u pink - možeš ti u ljubičasno! Na proljeće ide nebesko plava - i nemoj slućajno da staviš prije mene!
    A o pubertetu i kčerki u njemu - sve već sama znaš!

    Plava filcana kapa - štrumfastično!

    ReplyDelete
  16. genijalne kape, i ja ih obožavam, ma ja sam ovisnik, ako po zimi nemam kapu, šal i rukavice - smrznem se do kostiju kad ovdje u primorju zapuše bura 190 na sat, a temperatura u minusu :) :)

    ReplyDelete
  17. Mijenjaj boju kose kao što mijenjaš boju kapa!
    Ako ti je to gušt,zašto ne?
    Ja sam bila i mrkva narančasta i crvena da crvenija ne možeš biti...istina i jednom zelena ne svojom voljom (oksidirali mi sivi pramenovi na moru ljeti ) al baš je bilo fora!!!!
    A o pubertetu...jao...do kad to traje????
    Imam osječaj da je počelo rođenjem i da nikad ne prestaje,samo se mijenjaju faze....

    ReplyDelete
  18. Ako se ne bojiš da ćeš uništiti kosu, farbaj je u koju želiš boju, samo da ne bude jako tamna, jer, sve što smo stariji, treba da se bojimo u svetlije!
    Kape su odlične, znaš ti! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...