30.3.10

Pospano proleće

Jeste, sve je počelo da se budi samo sam ja zaspala. Nešto ovih dana nisam imala ni volje, ni inspiracije da bilo šta radim. Sve se svodilo na svakodnevni posao i ni makac dalje. No, ova faza prolazi, a ja za početak da pokažem šta sam još zimus uradila, ali nikako da fotografišem.


Ovo je moj ponos i dika:)! Sašila sam Indijanki prolećnu jaknu sa postavom i to je vrhununac mog šivaćeg umeća. Moram da priznam da mi je drugarica malo pomagala, inače se ne bih izborila sa postavom. Lice, naličje, uvuci, izvuci, pa još kroz rukav, ma znoj da te probije. Ali da nisam probala, crkla bih. Ove tačkice što se vide na jakni su cirkoni, koje sam ušivala. Kakva je to jakna koja se ne sija, makar malo:)!
P.S. Indijnaku sam angažovala za slikanje usred igre, tako da nije htela da se obuče "za slikanje"! I ovako je dobro odradila poze!

16.3.10

Još samo malo




i moj prvi prekrivač namenjen za štafir je gotov. Ostaje mi deo posla koji najviše mrzim da radim, a to je blokiranje, spajanje i završna obrada.


Mada, čini mi se da je mogao biti malo veći i razmišljam da li da dodam još jedan red uzduž i popreko. Ovako mi nekako izgleda kao prekrivač za bebe, a kad sam već toliko puno uradila, vunice imam dovoljno, uradiću ja još jedan red. Razmišljam na glas, ali tako će biti. Još desetak kvadrata, tačnije jedanaest i to će biti to!

11.3.10

Klimt na Zdenki


ili malo rice kičerice u svakodnevnom životu. Pre nekoliko dana u hobi radnji sam naletela na salvetu "Poljupca". Kutija od "Zdenke" se taman ispraznila i već je bila u kanti za smeće, kada se u meni probudila želja za reciklažom. Za petnaestak minuta sve je bilo gotovo, ja zadovoljna, samo još ne znam za čega ću kutiju iskoristiti. Ali, ne lezi vraže, meni je sinula ideja. Počinjem da skupljam kutije od "Zdenke" koje ću "oplemenjivati" na različite načine. Dakle, ako imate kutiju i želite da mi je poklonite (praznu naravno), biću zahvalna:)!

6.3.10

Pačvork prekrivač - 1. deo


Već dugo vremena mi se mota u glavi ideja o pačvork prekrivaču. Konačno sam juče smislila šta ću i od čega ću ga praviti. U zalihama materijala našla sam ova četriri pamučna platna za postaljinu, ali za postaljinu nisam imala dovoljno. U stvari, davno sam ga kupila da napravim jastučiće, ali nije im sudjeno... Od svakog imam po 1 metar, osim od narandžastog, njega imam, na žalost, najmanje. Materijal sam pripremila za rad, što će reći oprala, osušila i napravila ca. 300 kvadratića 10 x 10 cm. Ovo zvuči zastrašujuće, ali nije jer nisam materijal sekla, već sam ga kidala, pa je to išlo dosta brzo.


Danas sam već počela da ih spajam, pa se nadam da ću uspeti u toku sledeće nedelje da ga završim. Jedva čekam!

2.3.10

Baktus


Na izmaku zime, bar se nadam, napravila sam "Baktus" trouglasti šal. Boje su se divno složile, tako da ću se kompletirati sa sve kapom, pa ću biti glavna u šoru:)! Naravno, to će sve da važi dogodine, jer neće više biti hladno ove zime. Je l' da da neće?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...