30.8.12

Google mog detinjstva


Danas sam nešto pala u sentiment i dohvatila sam ovu knjigu da se malo podsetim kako je izgledao život bez kompjutera, gugla, vikipedije i svih mogućih stvari koje danas olakšavaju život. U stvari, nije baš da olakšavaju život, pre bih rekla da nam je dostupnost informacijama brža i lakša. I možda bolja! Ali ništa ne može da zameni list papira pod prstima, miris hartije i ono osećanje uzbudjenja kad pronadjem ono što sam tražila. Pa ako sam zbog toga morala da prelistam nekoliko knjiga... sreći nije bilo kraja. Danas kada to pričam svojoj deci, vidim po njima da ne mogu da razumeju. Gledaju me belo, što se nekad govorilo, k'o tele u šarena vrata!
Ovo su bile enciklopedije i knjige koje su obeležile moje detinjstvo i utoljavale radoznalost, kao i  glad i žedj za znanjem.




Politikin zabavnik je bilo obavezno štivo i sa nestrpljenjem sam čekala svaki petak! Danas toga nema, moji klinci ne kupuju novine, knjige slabo čitaju (na moju veliku žalost), a bez kompa ne mogu da zamisle život. (Ne mogu ni ja, ali znam kako je bilo bez njega:)))
No, možda se nešto i promeni....

27.8.12

Početak školske godine

Danas imam osećaj kao da se leto završilo. Jezivim vrućinama je došao kraj, počela sam da se pripremam, fizički i psihički za početak školske godine.
Prošli mesec sam imala prvu učenicu na pletenju. Onako pravu, zvaničnu učenicu:)! Moram da se pohvalim, šta ću kad ima i mog udela u svemu tome, sa prvim pletačkim samostalnim radom, koji je započet na drugom času. Imala sam utisak da Vesna plete ceo život, samo sam joj malo skinula maglu sa očiju:)))
Ovako je izgledala marama koja se plela izmedju drugog i trećeg časa tj. dolaska:


Nakon toga je započela torbicu sa pletenicama, kojoj se bliži kraj....
Baš sam zadovoljna!

U medjuvremenu se dogodila i jedna manje lepa stvar, naime, opet su mi maznuli fotografiju sa bloga i to na zvaničnom sajtu grada Beograda. Još uvek ne znam da li da ih  tužim ili ne, mislim se, pa ništa pametno da smislim. Energiju koju bih uložila na sve to, možda ipak da iskoristim na kreativne stvari. Donose veće zadovoljstvo i unutrašnji mir.

A koristim priliku da objavim nove pletačke radionice od 03. septembra. Dakle, ko želi da nauči klot, frket, da smiri živce i uživa u kreativnom radu, neka se javi na bensedinart@gmail.com.

O novim pletačkim poduhvatima u sledećem postu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...