20.8.09

Pomoć!!!

E, lepo mi dodje da sama sebe ugrizem za d...! Elem, šemu za džemper koji sam počela da pletem (fotografija je u prošlom postu) sam našla na internetu, tačnije sa pikase sam skinula tih par stranica iz novina koje su me zanimale. Pre nego što sam počela da ga radim uredno sam pročitala uputstvo, gledajući da mi sve bude jasno, da rastumačim šemu, i naravno sve je bilo ok. Završila sam ledja (uvek počinjem od ledja, da udjem u štos, da procenim količinu prediva, kombinaciju boja i sl.), uvukla sam sve konce, kao da mi bude lepše i urednije, i krenula na prednjicu. Kad ono medjutim... fali mi jedna stranica. Mislim se ja, sigurno sam zaboravila da je odštampam, ali... stranice br. 91 nema! Tu već poludim, ali šta je tu je, kupiću šemu, sad kad sam počela neću da ga ostavim, no ispostavi se da ni to ne mogu, iz ne znam kojih razloga! No, da skratim priču, potrebna mi je stranica 91. iz časopisa "Interweave knits", summer 2008. Ako neko slučajno ima ovaj časopis, a želi da mi ustupi šemu, bila bih mu zahvalna do groba:)! To je ovaj džemper:




Autumn asters cardigan
by Michele Rose Orne


Naravoučenije: mani se Tanja pirata!

U medjuvremenu pletem šal na najdebljim iglama koje imam. Malo ih je nezgodno držati, ali ide nekako. Vunica je St.George, idila 12, 80%akril, 20%vuna, dve niti.


Polako počinjem pripreme za zimu. Rešila sam i da ispletem nešto jednobojno i jednostavno, da mi mozak bude malo na odmoru i da ništa ne moram da računam. U igri je nekoliko stvarčica, ali još ne mogu da se odlučim. Pozdrav, Tanja

13 comments:

  1. Eto, isplešćeš šal pre nego što ću ti ga ja isplesti :)))

    Nemam ovo, al' ako naletim, šaljem ti obavezno! Jako lep džemper!

    ReplyDelete
  2. ja sma našla isto to bez 91 strane ali, da nije možda ispuštena jer je na njoj bila reklama?! Videla sam da na još nekoliko bodova nema svih strana a rekla bih da su šeme kompletne- možda je 91 nebitna. Gledajući ovo što jeste skenirano, ja ne vidim rukave- je l' to to što fali?

    ReplyDelete
  3. Sigurno će ti neko pomoći! Ja se ne bavim takvim ručnim radovima, ali uzivam da gledam šta ti radis i ostale blogerke! Drzim ti šipke! :)

    ReplyDelete
  4. wow, koje igle!Mislim da su najdeblje igle koje posjedujem one 10mm!
    Šteta za šemu! Iako posjedujem nekoliko br IK časopisa - taj ne!
    Nadam se da će potraga završiti pozitivno!
    BTW, mene čeka štrikanje za moje školarce i za nečakinju! I jedva čekam da dodjem s ljetovanja da se primim toga.

    ReplyDelete
  5. @misha-rešila sam malo i na šalove da se bacim:)!
    @zMaja-jeste, rukavi i deo prednjice fali!
    @duda-hvala dudo!
    @sandra-ovo su igle br. 35!

    ReplyDelete
  6. Uh, šal će biti baš lep!
    A da probaš da improvizuješ ostatak džempera, da nađeš neki sličan model sa kompletnom šemom? Ne znam da li je to moguće u pletenju?

    ReplyDelete
  7. Šteta za rukave. Možda možeš nekako kopirati mustru s leđa i prilagoditi za prednjicu i rukav?
    Šal izgleda predobro!

    ReplyDelete
  8. @milana,honeysuckle-malo mi je komplikovano, ne zbog šare već zbog ukrajanja rukava i dodavanja kragne. Nisam nikada radila ništa slično, pa ću ipak pričekati, možda se odnekud i pojavi famozna str. 91:)!

    ReplyDelete
  9. imas ovaj casopisu na amazonu:
    http://www.amazon.com/Interweave-Knits-Summer-2008-Issue/dp/B0018ZGGJ0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1251194336&sr=8-1
    pozdrav!!

    ReplyDelete
  10. Tanja javi mi se na mail, trebam tvoju adrsu da ti pošaljem mustru koja ti treba. Imam sve 4 stranice uputstava za ovaj džemper koji tražiš. Stranice su od 90-93.

    ReplyDelete
  11. Evo upravo sam ti poslala cio casopis, ali tek sad citam komentare i vidim da je Romantales bila brza:))) Jedva cekam da vidim gotov proizvod!

    ReplyDelete
  12. Ove boje su mnogo lepe. Dobro su uklopljene.

    ReplyDelete
  13. excellent points [url=http://www.sacslongchamppliagefr.eu]piscine longchamp[/url] altogether, you simply gained a logo new reader. piscine longchamp [url=http://www.sacslongchamppliagefr.eu]longchamp pas cher[/url] , What could you suggest about your publish that you made a few days ago? Any certain?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...