13.10.09

Krenulo je!

Oktobar je moj mesec jer u oktobru je Sajam knjiga u Beogradu! Moja omiljena manifestacija, šoping, uživancija za sva čula. Pripreme su u toku tj. pravim spiskove, uporedjujem cene, kalkulišem...
U medjuvremenu se lagano zagrevam. Na sajtu www.polovneknjige.net sam pronašla ovu knjigu i naručila. Samo da napomenem da su vrlo poslovni i brzi, knjiga stiže za dan ili dva, a plaćanje je pouzećem. Sreća moja, pa trgovina preko Amazona još uvek ne funkcioniše tako lako:)!



Iako već imam nekoliko sličnih, nisam odolela kupovini na nevidjeno i nisam se pokajala. Znam da je u sadašnje vreme pored interneta i mnoštva sajtova sa mustrama, šemama, idejama možda bezveze kupovati knjigu od pre dvadesetak i više godina, ali ništa ne može da zameni osećaj listanja papira i mirisa knjige. Na kraju krajeva uvek ima nešto novo, a i čovek može sasvim lepo da se nasmeje. Pogledajte samo ovog dasu sa sve petlom ili kokom!


Počela sam i da pevušim: Im'o sam strašnog petla, bio je pravi djavo... Ko bi rekao da knjige o ručnim radovima mogu da razvesele i podignu raspoloženje:)!

10 comments:

  1. Draga moja Tanja, da znas da ti zavidim...opet jedan sajam knjiga u Beogradu bez mene :-( Seti se obecanja da ces drugaricu u dijaspori snabdeti novom, interesantnom srpskom literaturom :-)A do tada cu opet da citam "Lunu Levi" ;-)

    ReplyDelete
  2. Umjesto amazona ja kupujem na bookdepository, oni imaju besplatnu dostavu širom svijeta, pa je u konačnici povoljnije kod njih kupovati. Sada čekam na dvije knjige koje sam naručila kod yesassia, radi se o knjigama s pletenim uzorcima.
    Ova slika koju si objavila je nevjerojatna ... zašto za ime svijeta drži u rukama ubijenu kokoš? Valjda tako muževnije djeluje ili što? Tko zna što je tadašnjim urednicima bilo na pameti.

    ReplyDelete
  3. Moja mama ima istu knjigu. :-)
    Mi imamo srecu da u nasoj lokalnoj knjiznici svaki mjesec imaju rasprodaju rabljenih knjiga i ako si clan "Prijatelja knjiznice" dobijes popust od 50%. Ja uvijek nadjem nesto zanimljivo. :-)

    ReplyDelete
  4. Jao... pa ja imam ovu knjigu... i jos nekoliko slicnih... :)
    Nisam znala da ima jos takvih knjiga u prodaji...
    Moju sam dobila od druga... (njegova mama se bavila svacim po malo)... :)

    ReplyDelete
  5. I ja sam ovu knjigu kupila preko interneta, ne sećam se da li je bio Limundo ili sajt na kojem si ti kupila. Zaista su veoma ljubazni i efikasni.

    ReplyDelete
  6. hehehe, kakva neverovatna fotka, ja imam par omiljenih po knjigama s ručnim radovima, ali ova je najbolja do sada!

    A Sajam, eh, sajam. Jeste da nije kao što je nekad bio, ali vredi :) Jedino što ja to jako teško podnosim pošto ne mogu da kupim sve što bih želela pa onda moram da se zadovoljim s malo, a to mi kad su knjige u pitanju uopšte nije lako. Meni je stručna literatura poslednjih godina zauzela vrh spiska (da li nažalost ili na sreću - diskutabilno je), ali ima mesta i za književnost, naravno.

    ReplyDelete
  7. Što je mukarac bez brkova i kokoši!?

    Ja obično na Amazonovim stranicama nađem knjige koje me interesiraju, proćitam recenzije i onda preko našeg Algoritma pošaljem upit koliko bi me to došlo. Upravo sad čekam 3 knjige (naravno, sve dosada narućene knjige bile u vezi štrikanja, heklanja i šivanja)

    ReplyDelete
  8. ova knjiga je odlična,imam je i istina je da ima čari listati stare knjige.što se "frajera"tiče vade ga brkovi.a o kokoški neću ni da pišem.....

    ReplyDelete
  9. Draga Tanja,
    Slazem se sa Tobom da je divan osecaj drzati knjigu u rukama, posebno kada zahladi kao danas.
    Moram da `dodam koju` o dasi na slici...Pa da li je moguce da u ruci drzi osamucenog petla? Nije valjda Englez ( ili neko sa tog govornog podrucja...)?
    Bas si me nasmejala!

    ReplyDelete
  10. Joj, ja ne idem na Sajam, ne volim guzvu, i .... pa posto sam clan kluba vecine izdavaca, vec imam popust u redovnoj prodaji :)

    Za narucivanje probaj i
    http://aphrohead.com/
    Oni salji uglavnom iz UK, a ne naplacuju postarinu, a nasa drzava ne naplacuje carinu za posiljke jeftinije od nekih 2000 din, cini mi se.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...