17.2.10

Kapa i još jedna sitnica


Indijanka je dobila novu kapu, a po njenoj želji ušila sam i tri dugmića. Ja sam htela cvetić, ali ona nije bila oduševljena.
I još jedna sitnica koju sam videla na sajtu sew mad. Kratka vežba šivenja:

Kada je moja svekrva ovo videla rekla je da je to "češljara"! Tek tada sam se setila da je ovo visilo po kupatilima (u tome su stajale četke i češljevi) i da bi mi dobro došla jedna. Moraću malo da poradim na dizajnu, i naravno da mi se slaže uz kupatilo:)!

14 comments:

  1. Ima na onoj izložbi ručnih radova u Muzeju grada Novog Sada i češljara i četkara. Slikala sam pa ću okačiti slike. Kapa mi je baš kul. I meni su lepši dugmići od cveta.

    ReplyDelete
  2. Moja mama je šivala takve držače četki, davno kada je tek kupila mašinu da se uvježbava ... i baka je uvijek imala obješene takve držače.

    ReplyDelete
  3. Ne mogu vjerovati da je Misha izjavila da su joj ljepši dugmići od cvijeta ...OMG.... idem se oporavljati od šoka ...

    ReplyDelete
  4. Turned out lovely! :)
    Thanks heaps!

    And your hat is SO cute...!

    ReplyDelete
  5. I ja se sjecam ovih drzaca. Kod nas u Slavoniji su sivani od bijelog platna i ukrasavani vezom.

    ReplyDelete
  6. Ima mala pravo - dosta je cvjetića - gumbiči su zakon!

    ReplyDelete
  7. Nedavno sma vidjela ovo za mobitel u prodavnicu.Nije bilo od platna , nego plasticno.Mislila sam se kako bi ja nesto slicno napravila ali heklano.Nisam bila sigurna oce li mi uspjeti, zato sto nije toliko cvrsto.Sad vidim da je dobra ideja.

    I meni su ovi dugmici bolje od cvjetic

    ReplyDelete
  8. kapa je prelepa.i savrseno stoji.a iskreno i meni su bolji dugmići nego cvetić.

    ReplyDelete
  9. Nikad nisam videla drzac za cetke&co od platna, samo od plastike. Za ovu varijantu za telefon, predlozila bih zaobljene uglove, lepse bi izgledala cak i kad se iskrivi. Ali dobra ideja, nema sta.

    I ja glasam za dugmice, neobicniji su. Sad svako ima cvetice.

    ReplyDelete
  10. Opet pohvale za indijankinu kapicu i "češljaru". :)

    ReplyDelete
  11. I ja se sjećam ovakvih držača, na selu su nekad stajali obavezno iznad umivaonika uz ogledalo. U svakom slučaju dobra ideja.
    Kapica je slatka, sviđaju mi se gumbići. Kao što Magrit kaže - danas svatko ima cvjetiće.

    ReplyDelete
  12. Kak je dobra kapa!!!
    Ovi joj gumbeki odlično pašu.
    Kod moje bake i danas stoji ta futrola za češljeve i četke,samo ova je njezina malo modernija,plastificirana,kupljena negdje 70-ih u Trstu...

    ReplyDelete
  13. hvala na posjeti draga bensedin, jučer nikako da mi prihvati komentar, možda ću danas biti bolje sreće, vjeuj mi nećeš biti razočarana kad pročitaš knjigu, meni se osobno više dopala Cat, bila je prava za svoje doba, što se kaže znala je držat glavu iako je bila sluškinja vezilja, a da ne govorimo kako je prkosila gusaru. I stolnjak je za pet plus, ideju kradem za neku budućnost. Cmok iz Istre. Loredana

    ReplyDelete
  14. Jao,super ideja!Iskreno nista slicno nisam videla (mislim na drzac za mob),a to je tako prakticno,pritom i lepo izgleda...
    I ja sam za dugmice. ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...