30.5.10

Prečanke u prestonici

Juče mi je bio jedan vrlo lep i poseban dan. Upoznala sam se, onako zapravo uživo, sa pletiljama koje sam do sad sretala samo u virtuelnom svetu. Misha i ja smo bile u Beogradu, a tamo nas je dočekala Magrit i još tri pletilje koje poznajem sa Ravelry-ja. (Pogledajte forum, grupa Srbija). Bile smo u dve prodavnice (kad vidim kako je u Beogradu, stvarno imam osećaj da živim na kraj sveta). Marti i Modelina su dve radnje vunice i pozamanterije koje su me ostavile bez daha. Totalno drugačiji izbor prediva, pozamanterije, ma nešto što vidjamo u "zapadnim zemaljama". Novi Sade, probudi se:)! Moram da priznam da nisam kupila vunicu, jer sam rešila da zalihe još malo potrošim, ali sad znam na čega mogu da računam kad sledeći put odem u Bg. Druženje smo zatim nastavile u parkiću uz priču, savete, prelistavanje časopisa i knjiga. Slatko smo se ispričale i vreme je zaista proletelo. Dogovor je pao i videćemo se opet, nadam se da će nam se još neko pridružiti!
Foto aparat nisam ponela, ali zato kod Magrit na blogu možete da vidite i fotografije.
P. S. baterije sam napunila, pa mi je sad lakše da izdržim haos oko kuće!

7 comments:

  1. Zaista je bilo divno, evo i danas ceo dan mislim o tome :) Ti baterije za kod kuce, ja za posao, ma ima da bude opasna nedelja po druge !! :)

    ReplyDelete
  2. Izuzetno mi je drago da si se lijepo provela i da su se očekivanja ispunila. Sa strahom sam virkala na tvoju stranicu, očekivala hrpe vune, a ti si se "odgovorno" ponašala, dođe mi da te izljubim :-)))
    Inače, nemoj tako protiv NS, Bgd je ipak veliki grad, a za utjehu, činjenica je da smo izgubili cijelu jednu generaciju koja se nije bavila pletenjem i heklanjem, barem ne toliko kao prijašnje generacije, tako da nije ni čudo što je i ponuda nestala ... trebat će vremena da se ponovno stvori kritična masa pletača za koju će onda biti i ekonomnskog interesa otvaratispecijalizirane trgovine.

    ReplyDelete
  3. Za tebe nema nove vunice dok malo ne oslobodis mesto u ormanu :).
    A sad da predjem na ono cime sam odusevljena: jao....pa ti imas dvoriste!!! Divno!

    ReplyDelete
  4. Bas mi je drago da ste se lijepo provele!!

    ReplyDelete
  5. Pozdrav,Bensendinko drago mi je sto si se lepo provela i napunila baterije.Sad ce biti lako sve.

    ReplyDelete
  6. Videla sam slike,bas ste se leèpo provele!

    ReplyDelete
  7. Znam kako Vam je bilo lijepo...o da , znam..tako je nama svake subote...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...