30.7.10

Agonija se nastavlja...


Jeste, živa sam! Nema me dugo, ali sve vaše blogove čitam i komentarišem. Verovale ili ne, još uvek radovi na kući, oko kuće i u kući traju. Posao za koji je predvidjeno da traje tri do četiri nedelje tegli se još uvek, a ja sam tako smorena:(! A sve je počelo još 5. maja. Svega mi je dosta, hoću život da vratim na normalu, a sve me nešto podseća na Gustava.



Na moru sam baterije napunila, odmorila sam se, ali sad bih mogla opet. Počela sam da pletem "navaho", lepo ide, mustra se lako pamti, a posebno mi se dopadaju boje. Naravno od kada sam se vratila ni jednu jedinu petlju nisam isplela.



U pauzama spremanja, čišćenja, krečenja sašila sam sebi haljinu. Nazvala sam je "haljina iz snova". Ovo je nešto što sam oduvek želela da imam. Sad kad sam videla kako se lako radi, sašiću je u nekoliko boja i dezena. Može da se nosi kao haljina, sa pantalonama, helankama ili već u zavisnosti od inspiracije. Lepa, komotna, a ne ličim na trudnicu, bar mislim:)!



U naletu inspiracije maloj Indijanki sam naslikala zidove. Sa sve mačkom, jer šta bi mi bez mačke? Ona zbiljska je u dvorištu, a ova ima prava da bude i u kući.

Nacrtala sam i drvo, ali moje fotografsko umeće je loše pa ne umem da ga uslikam celog. Ovo je samo krošnja, pardon deo krošnje.


I da, od Lenke sam dobila nagradu. Hvala puno!
Eto, to su moje novosti. Sa nadom da će agoniji doći kraj, pozdravljam vas sve!

17 comments:

  1. Ma kakva trudnjača, Bensedinko! Haljina je super, mačka i drgo, fantastični. Uvek me iznenadiš nečim novim. Ti imaš toliko mašte, da se stvarno zapitam DOKLE? Svaka tioi čast!

    ReplyDelete
  2. Izvini, ali ja kod tebe još uvek ne vidim šta pišem, jer mi izlaze neke užasno male crtice, tako da ima grešaka! Dok se to sve ne vrati na normalu!

    ReplyDelete
  3. Draga,
    za dovršiti radove na kući imaš vremena. Haljina ti je "mrak" stvarno je otkačena, a micek genijalan...
    Lp
    <3 Jolanda <3

    ReplyDelete
  4. uh znam kako ti je...
    haljina je super, zapoceti rad jako lijep, bas mi se svidja kombinacija! obradovala si me postom!

    ReplyDelete
  5. Evo i mog komentara ali kao umirovljenice, već više od mjesec dana, ne očajavaj, proći će i to bojanje i brljanje, a bijela je haljina quite ok, meni po mjeri jer nosi mi se bijela, te je boje ljubav moja i nema tu što. Pozdrav. Loredana.

    ReplyDelete
  6. Draga moja, tako je to, kad imas majstore u kuci...ali kreativnost te na napusta, haljina je super, a tek oslikani zidovi su mraaaaak:)))
    Bravo, pusaaa

    ReplyDelete
  7. Navaho ti odlično ide - i meni se sviđaju boje. Jaaako!
    A Gustav - od srca fala što si me potsjetila na njega - zakon je. Moram skinuti s Youtubea djeci - sigurno će in se svidjeti!
    Ali najviše hvala, ali ono veliko HVALA na riječi koju sam davno zaboravila - HELANKE!!!!!! Ima da je koristim sve u šesnaest među ukućanima i naravno da im neću reči što znači! Nek malo čeprkaju po rječnicima!

    ReplyDelete
  8. haljina je fenomenalna, a jako mi se sviđaju boje u započetom pletenju. a tek maca i drvo...

    ReplyDelete
  9. Vidi se da si i te kako napunila baterije :) Slikanje na zidu mi se najvise svidja, lepo je ispalo, a ideja i boje su savrsene ! Haljina takodje, odlicno ti stoji, posebno sa ovim helaknama. Hajde svakog meseca na odmor, pa da imas ovako puno da nam pokazes :)

    ReplyDelete
  10. Oduševljena sam tvojim radovima i kreativnošću, bravo draga!

    ReplyDelete
  11. Znam kako ti je. Građevinski i/ili dekoraterski radovi uvek traju najmanje 50% duže od predviđenog roka, to je bar moje iskustvo. Al' ne daj se, misli na to kako ćeš, kad sve bude gotovo, uživati da u miru i tišini, uz jutarnju kaficu, gledaš i diviš se kako je sve lepo.

    A Navaho je fantastičan!!!

    ReplyDelete
  12. Uvjek sam htjela ovako oslikati zidove,al smo u tak malom prostoru da nikad nema dovoljno zida za oslikavanje.Hvala na inspiraciji,morat ću negdje neku malu macu piknut!

    ReplyDelete
  13. Taj Navaho super izgleda. A haljina djeluje udobno i prozračno, prava ljetna.
    No zidovi su mi najbolji, i ja bih takve!

    ReplyDelete
  14. FIno sam ti ja govorila da nema teorije da sve bude gotovo u roku kako si planirala, nema toga kad pustiš majstore u dvorište.
    Ovo pletivo je jako lijepo, samo unaprijed imam traume od toga što ćeš to prerezati, ako se dobro sjećam. Užas, škarama na ovo pletivo? Ja ne bih imala hrabrosti.
    Ne izgledaš trudno u novoj haljini i dopada mi se tvoje viđenje mačjeg portreta i razlistalog drveta :-)

    ReplyDelete
  15. pletivo mi se jako sviđa! super je ispalo

    ReplyDelete
  16. Svaka čast kako pored radova stižeš i da uradiš nešto kreativno. I ovaj put si me oduševila bojama i originalnošću.

    ReplyDelete
  17. Bravo Tanja!
    veoma mi se dopada haljina, a maca i izbor boja i motiva..paaa, kao da sam bila sa Tobom.
    Veliki pozdrav od Radice!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...