29.9.10

Nemac

Možda ćete mi se smejati, ali jednostavno ovo moram da podelim sa vama. U poslednje vreme me sve češće posećuje onaj Nemac Alchajmer što sakriva stvari po kući:)! Ali ni to nije dovoljno, jer sam izgleda pod njegovim uticajem počela da zaboravljam i to od vrlo važnih stvari pa do sitnica. Moguće je da sam više rasejana nego obično, ali moram i tome da stanem na put. Zato ovaj preobučeni rokovnik posvećujem gospodinu Alchajmeru, tj. prinosim mu žrtvu i molim ga da me se okane! Ovako je izgledao nekad:

Pravi poslovni rokovnik, dosadnih crnih korica. Pošto ja nisam poslovna žena, već žena domaćica morala sam malo da ga ukrasim.

A ovako izgleda sada:

Još nešto sam htela da kažem, ali sam zaboravila:)! Nema veze, rokovnik je tu, pa ću zapisati.

16 comments:

 1. mislim da imamo isti problem:)
  Ja sam već poćela razmišljati da uzmem Antisklerin, ovo ti je pametna ideja.
  Mislim da ću se ugledati an tebe.

  Ugodan vikend i pusa iz sunčane Rijeke.

  ReplyDelete
 2. Ah ti Nijemci - i ovdje napadaju!!!!!
  Ali zato je tvoja zrtva prekrasna i sigurno će rjeđe navračati!

  ReplyDelete
 3. Htela sam nesto da ti kazem ,ali sam zaboravila,nema veze recicu ti sleci put...kad se setim zapisacu da ne zaboravim.

  Ah da setila sam se;)i meni treba jedan ovakav tefter jer cu da se ugusim u gomili papira oko mene.Ja uglavnom trazim papirice po stolu,fiokama i onda naravno zaboravim sta sam trazila ,ali zato naletim na mnoge druge vazne zaboravljene stvari!

  ReplyDelete
 4. Draga, evo ja sam se setila da sam htela nešto da ti napišem, ali ne mogu da smislim ništa pametno niti duhovito. A ne mogu da se setim ni kako bi se ta bolest zvala :)

  Ako je za utehu, ja bez teftera ne idem ni u prodavnicu ;)

  ReplyDelete
 5. Nemci i kod nas napadaju. A ja sam do danas mislila da su to škratki :) A blok si krasno popestrila.

  ReplyDelete
 6. Ovako stvarno mnogo lepse izgleda.Nemoj samo da zaboravis da zapises stvari koje neces da zaboravis!:)

  ReplyDelete
 7. Uvjerena sam da i brojne poslovne zene skupo placaju dotjerane rokovnike, tako da ovaj tvoj nije iskljucivo "domacinski" :-) Dapace, ako se sjetis, nekada, dok smo jos uvijek najvise koristili papir i olovku za biljeske, svi smo se nekako trudili ukrasiti, personalizirati nase rokovnike i biljeznice ... dans tek nesto nacrckam dok ne prebacim u komp i sramota me priznati rukopis mi je ocajan.

  PS prekrasno tkanje iz prethodnog posta :-)

  ReplyDelete
 8. Anti-nemac ti je super, uživo izgleda još bolje! Šteta što se te jarke boje ne vide tako dobro na fotografiji.

  ReplyDelete
 9. Ajme drage moje, najte se sramotiti, kako to kažu naši dragi zagorci, godine su to godine, a što bi ja rekla sa 6 i...., osim toga ruke koje stvaraju takve stvari pokreću ih bistri umovi, rad je u svakom redu perfektan, ja bi u njemu pisala recepte, e to nemam namjeru pamtiti, znate kad ti prijateljice usmeno daju recepte,to ti je lako, dva jaja, malo brašna, itd, nemoraš niti pisati, e onda se uzme lijepo takva ljepotica od rokovnika i zapiše jer poslovica kaže: pametni pamte, a umni zapisuju, stoga otkači tog Njemca ili Altz....kako se već zove. Pozdrav. Loredana.

  ReplyDelete
 10. I kod mene jedan takav gospon često navraća. Samo nedam se zbunit :) Počela sam se družit s gosponom Blokićem i gospođom Olovkom :)
  Lijepo si napravila "dobrodošlicu" svom gosponu Njemcu.
  Pusa

  ReplyDelete
 11. ha ha ha :) zlatokosi schwabo! mi zajedno pijemo kafu svaki dan. ah! zaboravila sam da ne pijem vise kafu!

  ReplyDelete
 12. Ja imam nekoliko rokovnika,ali nekako najvise volim papirice, one zute samolepljive (post-it).

  ReplyDelete
 13. Ja mislila da je on Jevrejin, jbg!
  Pričaj mimalo o njemu, leba ti! Ja po stanu lepim cedulje, a najviše volim kada spremim spisak za pijacu pa ga ostavim pored telefona! Da me vidiš na pijaci, izgledam kao dementna. Šetam se u krug i ne znam odakle da kremen! Strašno!
  Uh ovaj rokovnik ti samo fali da isheklaš jednu tašnu, podužu, da ga turiš u nju i ovesiš oko vrata! ;) (Ovo ti je Duda pisala, ukoliko bude pisalo anonimus, da znaš)

  ReplyDelete
 14. Joj, što izgreših, izvini, žurim se, pa kao blesava.
  Ne pohvalih ti rokovnik. Prelep je, a htedoh da ti kažem UZ OVAJ ROKOVNIK ti fali.... itd. Izvini još jednom!

  ReplyDelete
 15. Ha,ha,ha.Ja još nisam vidjela našeg Njemca,ali u našoj kući postoji obrnuti problem.Mi imamo čarobne stvari koje se pojavljuju samo onda kada nema svijetla i ako se ne gleda.Pa nam se tako u krevetu preko noći odjednom stvori sin(6),ili se igračke premještaju,ili nastane nered.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...