31.10.10

Dva šala, vremeplov (6) i još po nešto




Ekspresno ispleteni šalovi za Indijanku Ivu i njenu drugaricu Anu. Samo da nadjem sličnu vunicu, ali običnu, pa da ispletem i kapice.
Preko vikenda sam malo razgledala zalihe, da ne kažem stash:), i utvrdila sam da imam vunice, ali uglavnom nemam dovoljno za neki ozbiljniji projekat tipa džempera, prsluka i sl. Ranije dok sam više tkala kupovala sam predivo (na kalemovima, industrijsko) i po koje klupče vunice da razbije monotoniju. Tih tako pojedinačnih klupčadi se nakupilo, sve po jedan, dva, tj. 50 do 100 gr, taman toliko da ni kapu ne mogu da napravim. Nadje se nečega i po pola kile, ali mi je to opet nedovoljno za džemper.


Pa da ne bih očajavala, rešila sam da prvi put probam "free form". Nisam sigurna da li je ovo što radim baš to, ali lepo zvuči:)! Skupila sam sve nijanse roza, ciklame i slično (uticaj ženske dece, nisam mogla da se odbranim) i krenula u avanturu. Isprobaću, pa šta bude. Prvobitni plan je bio da ovo bude prsluk, ali još ima vrmena, pa ću videti šta će od ovoga ispasti!
I za kraj, malo tkanja:

13 comments:

  1. Tkanje fantasticno kao i uvijek:))
    Salovi preslatki kao i male manekenke:))
    Pusa iz Rijeke

    ReplyDelete
  2. Divno bensedin art, prava si umjetnica, u svemu si vješta!
    Curice su preslatke.

    Veliki pozdrav.

    ReplyDelete
  3. Uuuu, sto je fensi ovaj sako !!
    (eto ti jos jedna strana rec :) )

    Nasuprot tome, tako lepa i nesta prva slika :) Kad napravis kapice, nek ih zamene :)

    ReplyDelete
  4. Slatki šalovi za preslatke cure!

    ReplyDelete
  5. Baš su super ispali šalovi od te vunice! Moraću da je isprobam :)

    ReplyDelete
  6. Ja već htela da ti pišem da pitam gde je nova emisija vremeplova :) Odlični su šalovi! A ovaj freeform jedva čekam da uživo ispitam i ispipam :)))

    ReplyDelete
  7. Kako si radila te salove?Extra su!!!

    ReplyDelete
  8. Jako lijepo tkanje na ovoj jakni klasičnog kroja.
    Što se tiče heklanja u slobodnoj formi, nekako sam podijeljenih osjećaja. Vidjela sam nekoliko radova Ruskinja i jako su mi se dopali, vrlo elegantni, jako lijepog pristajanja, nešto što gledaš i poželiš imati (jednako kao i njihovu liniju, ali to je drugi par rukava). No, vidjela sam i radova koje ne znam kako bih opisala, što god da kažem ispala bi uvreda. Jedna na Ravelryju uporno objavljuje svoje radove u slobodnoj formi, a ja jednostavno ne mogu zamisliti da se netko čiste pameti i slobodnom voljom pristaje obući u tako nešto. Iskreno, s nestrpljenjem očekujem tvoj rad, zanima me što ćeš iskombinirati.

    ReplyDelete
  9. Stvarno pravi art projekti. Ne mogu se načuditi tvojoj ručnoj spretnosti.

    ReplyDelete
  10. Savršeno si izatkala, šalovi i male princeze su preslatke.
    Sigurna sam da će novi rad biti fenomenalan.

    ReplyDelete
  11. Šalovi su krasni, a ovaj plavi sako mi je oduzeo dah. Voljela bih ga imati u svom ormaru, no na žalost tako lijepih uradaka nema u dućanima. Pozdrav!

    ReplyDelete
  12. Samo ti miksaj po tome je prepoznatljiv tvoj stil. Ja da sam tako vjesta samo bih tkala, tkala, tkala...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...