16.10.10

Zepe

Prvi put sam isplela zepe. Ne, ova prva nije za džinove, tako samo izgleda pre filcovanja. Postupak filcovanja je sledeći: prvo veš mašina, a potom mašina za sušenje. Čista slučajnost je što se zepa posle tog tretmana smanjila na veličinu taman za moju nogu. Radila sam na blef, ali je dobro ispalo. Da nije, nekom bih poklonila....


Razmišljam da dodam još neku sitnicu, nekako mi je monotono. Još malo filcanja iglom ili možda nešto da izvezem? Videću čim i sa ovom drugom obavim "tretman".



10 comments:

  1. haha i meni su se neke stvari "filcale" u sušilici dok nisam skužila sta smijem sušiti i na kojoj temperaturi:)))).....čini mi se da još negdje imam dugi prsluk koji je postao kratki:)))).....
    mislim da bi bilo jako zgodno da dodaš neki cvijetić ili nešto tako :)))...
    M....

    ReplyDelete
  2. Ove zepe i čarape plave baš su sladak par,a stvarno im fali još jedan cvjetić bar.

    ReplyDelete
  3. Ja sam svoje prve zepe poklonila, dok nisam skontala kako da napravim po meri. Čudi me da ove tvoje nisu šarene ;)

    ReplyDelete
  4. Kakva sreca :)
    Sasvim su lepo ispale, no ja bih dodala jos nesto ... ili izvezla neke cvetice od malog prsta do pete, ili stavila neku malu masnicu... I nije ti losa ideja, sa'ce dobro doci za zimu. A jel' se klizaju kad hodas po parketu ?

    ReplyDelete
  5. Predivne su! Boja mi je apsolutno fenomenalna! Obožavam tako nešto nositi zimi, a odmilja ih zovem "pape", kao male papučice. Mislim da bi predivno išao jedan centralni cvijetić na njih, izgledale bi kao vunene balerinke! :)

    ReplyDelete
  6. Stvarno su sjajne! Ja bih dodala nešto a la Christin Nicholas. Neke raznobojne cvetove, na primer.

    ReplyDelete
  7. OK, mi smo si generacija,godina gore-dolje, ne? Ja ti uopće neću hvaliti te zepe, ti si majka troje krasne djece i supruga pretpostavljam oku ugodnog muškarca (djeca su ti lijepa, 50% je njegovih gena, pa naslućujem da nije akrap) priličan broj godina ste zajedno (opet pretpostavljam) ... sad sam malo zapela, trudim se izabrati prave riječi ... ovako, filcane zepe lijepo griju stopala, ali nisu sexy! KOje god novine otvoriš, koji god tv program uključiš iskaču mlađahne i goluždrave, onakve kakve smo mi bile prije 20 godina ... opet, nismo još za odbaciti, još nas je ugodno pogledati, još se možemo okrenuti bez (značajnijih) bolova u kukovima, ali draga moja zepe! zepe totalno ubijaju doživljaj!
    A ako te baš veseli plesti zepe, onda barem uz njih stavi samostojeće čarape - efekt neočekivanog i oku ugodnog iznenađenja! Ja ti ovo od srca, nekako sam te zamislila na kauču ispod one tvoje granny square dekice, na nogama zepe, u rukama štrikeraj ... ;-))
    Nadam se da i ovaj blog čitaju uglavnom punoljetni i vakcinirani, a ako ne, slobodno delete ;-)

    ReplyDelete
  8. Mnogo mi se dopao komentar Romantales! Možda stvarno sledeći put da napraviš čipkane :)))

    Šalu na stranu, super su zepice, mada im zaista nedostaje neki ukras. I to obavezno neke jarke boje, onako da bude u tvom fazonu!

    ReplyDelete
  9. prekrasne su ti "zepice", sve pohale divan rad!!!
    Veliki pozdrav i pusa.

    ReplyDelete
  10. ja bi ih opheklala sa kontrastnom bojom i za cvrstocu i za efekat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...