28.11.10

Vremeplov (8) i još ponešto



Ovo je moj prvi pravi ručni rad (nešto izmedju ćebeta i prostirke), koji sam radila zajedno sa mamom. Imala sam 12 godina i išla sam u peti razred osnovne škole. Tada su u modi bile tapiserije koje su se jako jednostavno radile. Naravno, mama mi je pomagala, pripremala je vunicu, obmotavala oko lenjira i sekla (te slike se i dan danas vrlo jasno sećam), a radila je i većinu "običnih" kvadrata, a ja sve ostale šarene. Još tada mi je bilo dosadno jednobojno:)!

ovako izgleda s naličja

Sjajno je poslužila svrsi kad su Indijanci bili mali i igrali se na podu.
A od juče u našoj blogosferi je i moja drugarica pletilja Kristina. Baš sam se obradovala kad sam videla da je počela da bloguje. Znamo se pola godine, mislim onako zapravo, ne samo virtuelno i družimo se na našim pletačkim susretima. Napred Kristina!!!

Na "Škrinji" sajtu za prodaju, kupovinu i razmenu vunice, štrikaćeg pribora, knjiga i ostalog vezanog za ručni rad u toku je giveaway, da ne kažem darivanje. Zvuči malo arhaično, zar ne? Posetite sajt, registrujte se i učestvujte u igri! Prvi poklončić su okrugle igle od bambusa, kojima sam ja oduševljena. Sada samo tim iglama i pletem, naravno ako imam odgovarajući broj. Polako ih prikupljam, fali mi samo nekoliko od četvorke do desetke. Toplo preporučujem, sigurno se nećete pokajati!



13 comments:

  1. Divna ti je tapiserija! I ja sam ih radila u to vreme, ali one "zidne". Bila sam zaražena do beskraja. Čim bih se vratila sa posla, uzimala sam je u ruke i radila do ukočenja. :)

    ReplyDelete
  2. Divna ti je prostirka, posebno sto je tako protkana uspomenama. Zaista nesto posebno!

    ReplyDelete
  3. ovo je stvarno vremeplov:))....vratila si me u godine kad sam s guštom radila tapiserije...i sjekla vunu :))...
    ova tvoja je baš slatka i vesela.....
    M.

    ReplyDelete
  4. Jaooo... sto je slatko!
    Ja ovako nesto nisam radila... a bas bih volela... Da li mozda ima neki tutorijal da se nadje za izradu ovako necega? :)

    ReplyDelete
  5. Prekrasno, koje divne boje!!!
    Pusa.

    ReplyDelete
  6. A ja se pitala ko bi mogao znati kako se radi tapiserija! Bezveze, pa mogla sam odmah pretpostaviti da ti znaš. Jako je lepo, volim pačvork stil.

    ReplyDelete
  7. Ja se ovih tapiserija odlično sećam, bila mi je to jako interesantna zanimacija kao detetu. Čini mi se da su u to vreme sve kuće imale neku tapiseriju sa motivom suncokreta u vazi.

    ReplyDelete
  8. Okrugle igle su savrsene,posebno za dzempere,jer pletivo lezi u krilu,i ne bole ruke.Ja ih obozavam!

    ReplyDelete
  9. Predivnoooo!!!
    I ja sam nekada radila tapiserije, ali manjeg formata.
    Bas mi se svidja tvoja sarena, vesela prostirka, bravo:)
    Pusa

    ReplyDelete
  10. stigla mi je nagradica, a ja je sad prosledjujem vama! Cestitamoooo! :)
    ps.ovo je super sto si uradila, svaka chast!

    ReplyDelete
  11. Divno! Volela bih ovo da probam da uradim. Da li je to čvoričanje? Pretpsotavljam da je podloga bila kupovna.

    ReplyDelete
  12. I ja se sjećam tapiserija, ali ja ih nisam radila. Moja sestra je jednu napravila i taj horor je godinama na zidu visio samo zato jer je njeno djelo. Ova tvoja vesela dekica je imala jako dobru primjenu i grijala dječje guze dok su bili mali - kladim se da nisi u 5. razredu tako zamišljala njenu namjenu ;-)

    Inače, koliko te bambus igle koštaju? Jedine kojima sam zadovoljna su Chiao Goo, sa "swirlom", upravo na njima pletem jednu haljinu. Kupila sam ih iz njemačkog dućana wollbox i cijenom su vrlo pristupačne.

    ReplyDelete
  13. Ovaj pokrivac-prostirka je sigurno jedno od zaista lepih secanja na tvoju mamu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...