19.3.12

Bambus


Još jesenas sam počela da radim ovaj džemper. U stvari, nije baš džemper, ali ne znam kako da ga nazovem.


Elem, u pauzi od onih silnih marama plela sam i plela i na kraju isplela:) Trajalo je, ali je vredelo. Potrošeno je skoro 800 gr stoprocentnog bambusa (da, da dobro ste pročitali - bambusa), možda je moglo i upola manje, ali sam plela sa dve niti istovremeno. Posle sam shvatila da baš i nisam morala, ali mi je bilo žao da param. Prvi put sam se susrela sa takvim predivom i oduševljena sam. Jako je prijatan osećaj držati ga u rukama i raditi sa njim.


A, tek kad se obuče, milina jedna, meko, veselo, prijatno. Na sreću, pa je vreme poslužilo i odmah sam morala da ga izvedem u šetnju.
Recept: ovde.

9 comments:

  1. Jao Bensedinka, što je lepoooo.
    Pa kako samo uspeš da sklopiš te boje?!
    Divno!
    Blago tvojoj porodici, a posebno mužu.
    Taj i ne zna kakvo blago drži u kući.
    Šteta.
    P.S. Da li bi htela da se vidimo?
    Ja sam jedan fini gospodin i ... diskrecija ti je zagarantovana.

    ReplyDelete
  2. olala!!!!a ja došla samo da pohvalim ovu divotu na tebi:))....ali ako hoćeš možemo se i nas dvije naći,ja sam jedna fina gospođa:))))...

    ReplyDelete
  3. Meni je bilo cudno kada sam prosle godine kod "Barke" videla da ima i prediva od bambusa...I, konacno, da vidim da je neko radio sa njim (bambusom). Ovo odlicno izgleda:) I odlicna preporuka da probam da pletem bambusom. Cemu je najslicniji na dodir?

    ReplyDelete
  4. Ajme prekrasno! Gdje si nabavila to predivo?
    Imam doma posuđe od bambusa, pod od bambusa, volim jest bambus, još ako ga počnem plest morat ću si jednu plantažu zakupit :)

    ReplyDelete
  5. Jaoooooo....
    To je sve što ću reči...i već u mislima pletem.....

    ReplyDelete
  6. Predivan ti taj bambus, da znaš. Verujem da je i prijatan osećaj u njemu! :)

    ReplyDelete
  7. Veliki trud. Vredno pohvale. Lep je model i moderan

    ReplyDelete
  8. Pre dva dana sam nabavila bambus predivo u Maji u Zemunu. Pocela da strikam...Predivno je za drzati u ruci, kao svila ali bolje...Da li neko zna gde da pronadjem donji ves od bambusa? Ako nema na nasim prostorima mozda cu da krenem da pletem gacice od bambusa...Upija vlagu tri puta bolje od pamuka a nema hemije..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...