12.11.12

Vikend zanimacija


Ovaj crveni džemper sam dobila još davno od  drugarice. Nosila sam ga i nosila, a on je sve više i više menjao formu i izgled. Skraćivao se i ćebao i postao je baš ofucan. E sad, zašto je on postao takav? Prvi razlog je vuna ne baš zavidnog kvaliteta (u pitanju je Teteksov "kable" sa kojim sam u principu zadovoljna), a drugi i mnogo verovatniji razlog je moje ophodjenje sa istim. To znači da ga perem u mašini sa sve šarenim vešom na 40 stepeni, pa posle ga stavim u sušaru, pa tako stalno... Nit' ga mazim, nit' ga pazim! To uostalom ne radim ni sa čim. Bog blagoslovio sva čuda tehnike! Ona postoje da bi služila meni, a ne obrnuto, pa čak i po cenu kolateralne štete:)))
E sad, s obzirom da je to poklon od drage osobe, morala sam da mu produžim život! Rešila sam da napravim jastuče. Vrlo jednostavno, samo u dva koraka: isekla sam potrebne dimenzije i prošila na mašini. Ali tako jednobojan crven je bilo malo dosadan pa sam rešila da vežbam vez. Lepo me inspirisala Cekeruša i njeni vezeni podmetači. Pošto ja nikada nisam vezla, pa čak ni pokristice, ovo mi se baš dopalo. Moraću ozbiljnije da se ovim pozabavim.
Jastuk izgleda ovako:




I rukavi čekaju na red. O njima u nekom sledećem postu...

10 comments:

  1. Savršen jastučić, tako radostan, unosi radost u tvoj dom, a i u naša srca :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Nemaš pojma koliko mi je drago što si tako neugledan džemper koji mi se nije sviđao ni kad sam ga naštrikala pretvorila u ove očaravajuće jastuke! Da sam znala u šta će se transformisati, poklonila bih ti 5 komada!

    Jedino se nadam da će stajati tamo gde ja sedim kad ti dođem u goste :)))

    ReplyDelete
  4. @heklica - ako hoćeš da tamo stoji jedan takav onda moraš još koji džemper da mi pokloniš! Taman ću se izvežbati pa ću da vezem k'o velika:)))

    ReplyDelete
  5. Sjajno !
    Ne samo sto si reciklirala, i to uspesno, nego jos i tako lepo ukrasila !

    ReplyDelete
  6. Aaaah :) mnogo mi se dopada transformacija :) slatko je ovo jastuce :)

    ReplyDelete
  7. Divna i vesela reciklaža ... i prepoznatljiv bensedin stil ,bravo!

    ReplyDelete
  8. jao jesi ga sredila!
    baš u tvom stilu :) odlično, odlično.

    je l' de da je vezenje super zabavno?
    :)

    ReplyDelete
  9. Uvek imas sjajne ideje. sjajna si..bravo..Pozzzz

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...