19.10.09

Buvljak

U subotu sam bila na buvljaku, u mom omiljenom tržnom centru:)! Poslednjih šest godina to je mesto na kome se oblačim i pri tom za malo para kupim vrlo kvalitetne i interesante stvari koje ne mogu da se nadju u svakoj radnji. Naravno, pošto potrošim malo para nije mi žao da ih posle nekog vremena poklonim, tako da je u mom garderoberu "promaja". Ne volim kada ima puno stvari koje nisu lako dostupne. Uglavnom držim se pravila da ono što ne nosim jednu ili dve sezone, to poklonim bez imalo sentimenta. Naravno, to je i dobar izgovor da često obnavljam garderobu, bez posledica za kućni budžet, a lagana šetnja subotom pre podne je zaista bensedin:)! Mogu da procenim veličinu bez problema, tokom svih ovih godina omanula sam svega dva ili tri puta. Nikada nemam plan, kupim ono što mi se tog trenutka dopadne, bez obzira na sezonu.


Tako sam i sada u subotu kupila lagani letnji laneni sako i končani pamučni džemper. Našla sam i pregaču (deo narodnje nošnje) koju planiram da iskoristim za torbu, kao i ovo vezeno cveće. Marama granny square će ići malo na doradu, ukrasiću je nećim šljaštećim, pa će da bude svečana! A kesa puna drvenih perlica, pa to je za... nek se nadje, sigurna sam da će mi zatrebati. I sve ovo za samo 1000 dinara, ca. 10 evra. Kako da odolim?

11 comments:

  1. Kao što znaš, meni si upravo ti otkrila buvljak, ali nisam bila sto godina.

    ReplyDelete
  2. svidja mi se plava bluza. i dobro si nacekala sve to za 10 eura

    ReplyDelete
  3. obozavam buvljake,ali one prave,kod mene u gradu je on nedeljom.svidja mi se sve što si napazarila,posebno grany-marama.a cene svega-smešno.super.

    ReplyDelete
  4. Odličan šoping. Te su perlice od onih podmetača za sedišta u autima. Duplo veću kesu od tvoje sam čuvala neke dve godine i na kraju je dala mami koja je napravila zavesu za vrata. Mi nemamo buvljake te vrste, ali zato imamo second hand prodavnice gde se može pronaći sve i svašta. Možda i uslikam šta sam sve kupila, uglavnom za 0.5 eura po komadu.

    ReplyDelete
  5. Super si pazarila, ali ja ne volEm buvljake, tj. ne mogu da podnesem tu frku. Uhvati me takva nervoza i strah da će me pokrasti, da ne mogu normalno i onako bensedinski da pazarim! Ovo sve što ti se ne dopada, sredićeš ti, a one drvene perlice, hm, znam, neće propasti. Trenuto ih i ja skupljam za nešto što hoću da napravim, svojeručno! Prikupljam materijal!

    ReplyDelete
  6. hmmm... samo toliko, za sve ovo kupljeno?
    da li mozes da me uputis gde ti to tacno kupujes? :)

    ReplyDelete
  7. Ni ja ne probavam stvari kad ih kupujem sebi - i doista rijetko kad, kako bi ti rekla omanem!

    I mi imamo buvljak (četvrtkom i subotom) i već sam da se pomalo uželjela! Tamo sam znala kupiti hiper jeftine igle za pletenje! I vunu!

    ReplyDelete
  8. misha@-kolekcija jesen zima je već stigla, samo požuri:)!
    drenka@-i ja sam jako zadovoljna pazarom!
    daca@-zaista sa velikim uživanjem idem na buvljak!
    zana@-kod nas je u second handu roba malo skupocenija:)! na buvljaku je isto samo nije oprano i opeglano!
    duda@-možda ipak i tebe vidim na buvljaku, nikad se ne zna! a gužva i nije baš velika!
    drangulije@
    sandra@-vunu i ja nadjem s vremena na vreme i to za džabaka, a još nikada nisam naletela na igle!

    ReplyDelete
  9. @drangulije-mogu da te uputim, kako da ne! To je u stvari Najlon pijaca, ranijih godina se išlo samo nedeljom, a sada i subotom!

    ReplyDelete
  10. aha! najlon!!!!... da li mi verujes da nikada nisam bila tamo (a zivela sam u novom sadu dobrih 7 godina)...
    ni sama ne znam zasto...

    pa dobro... nije da sam sada na kraj sveta... jednom cu da odem... :)

    ReplyDelete
  11. Ja tek sad skontah da si ti u Novom Sadu. Bas mi je zelja doci jednom!!!
    Pa se mozda i upoznamo... a i odemo zajedno na buvljak...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...