24.11.09

Kapa i grejači


Za svega nekoliko sati sam isplela ovu kapu. Vunica je St. George, igle za pletenje br. 8 i bog te veseli. Gotovo dok kažeš keks! Moram da se pohvalim, pa da kažem da je ovo moja mustra. Ako imate svidjanje, kažite pa ću u jednom od sledećih postova napisati šemu. Mnogo mi se dopala, kao i mojoj velikoj Indijanki. I spremno je pozirala, hoću reći nije bila namćor:)! Ljubi je majka!



Za vikend su pali i grejači, nešto sam se zaželela ovakvih sitnih "projekata". Spremam se da nastavim da pletem džemper koji sam još jesenas započela, a još uvek razmišljam da li da kupim vunicu za jedan veliki šareni zimski šal. (Što se veličine tiče, znam da ne mogu da omanem. Nije to kao džemper. Koliki kod da je, dobar je i uvek mogu da kažem: "E, baš sam tako htela!") Naime, još od kada sam saznala koliko imam raznoraznog prediva, skoro pa ništa nisam kupovala, osim ako mi baš nešto, ali zaista, nije zafalilo. O količini vunice, konca i sl. pisala sam ovde. Zalihe su se poprilično smanjile, što znači da mogu opet da se natovarim:)!

10 comments:

  1. Nije li to super kako se moda ponavlja, kad smo mi bile u njenim godinama isto su se nosili grijači za gležnjeve, posljedica aerobik mode ... lol Jel' se uopće netko toga sjeća ili sam fakat omatorila?
    Bacih oko i na tvoje zalihe - a da se uključiš na Ravelryju u grupu "svaki mjesec jedan džemper"?
    I još uvijek čekam da pokažeš napredak na onom žakardu u ružičasto-narančastim tonovima, znaš onaj za koji ti je nedostajala stranica sheme?

    ReplyDelete
  2. Tanja ovo je super,ja obozavam grejace,zapravo stalno mi je hladno na nogama i uvek su mi dobrodosli.(jel to tvoja Una,kako je velika devojka?!)
    P.S.Jesi ikada pravila giveaway sa tvojim stvarcicama,ja bih tako volela da konkurisem za grejace!
    Puno pozdrava!

    ReplyDelete
  3. Jao pa je l' to ona fina, mekana, nežna vunica što smo je zajedno mazile u prodavnici? :))) Odlična je kapa! Ja grejače ne nosim, ali mi se sviđa što su se vratili u modu. I evo, da utešim romantales, sećam ih se i ja, naročito na nogama Džejn Fonde, sve u trikou i s razbarušenom frizurom :D A koliko vidim po pletačkim sajtovima, polako se u modu vraćaju i trake za glavu :))) Živele osamdesete!

    ReplyDelete
  4. super grejaci... :) a ni kapica nije losa...

    ReplyDelete
  5. Da se i ja pridruzim onim koji se sjecaju Jane Fonda, njenog prugastog trikoa i grijaca za noge. :-)
    Romantalesin prijedlog je dobar, ali i Snezanin. Mozes napraviti neki giveawey i nesto vune staviti kao nagradu... ako se od nje mozes rastati. :-)Ipak, mislim da bi veci izazov bio isplesti jedan dzemper mjesecno. Ja si taj izazov ne mogu priustiti, jedino kad bih plela kasno u noc kad malac zaspe.

    ReplyDelete
  6. E stvarno se trebas cacleniti u grupu "svaki mesec jedan djemper". ja neznam kad sve to stignes da napravis. meni se vise svidjaju male projekte, i obozavam izradivati kapice , a ova je bas dobra.

    ReplyDelete
  7. Sve curice tako rado nose grejače iliti po naški štucne!
    Ova tvoja malena je pravi šečer! Ma, ljubi je i teta Sandra!

    ReplyDelete
  8. Tanja opet ja!Nasla sam jedan zanimljiv blog pa sam htela da ti ga preporucim da ga pogledas,mozda ti se dopadne i mozda ti da nove ideje,javimi sta mislis!
    http://abitofpillipilli.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Tvojoj preslatkoj ćerki odlično stoji ova divna kapa! Odličan su par! I grejači su ok, za njih! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...