16.7.11

Vremeplov (10)

Pre nekoliko nedelja kada je mi je Heklica bila u poseti pokazivala sam joj ručne radove moje mame. Izmedju ostalih pokazala sam joj i meni najdraži stolnjak koji nikako nisam stavljala na sto iz veoma jednostavnog razloga. Sadašnji trpezarijski sto u našoj kući je veliki i pravougaonog oblika, za razliku od starog okruglog za koji je ovaj stolnjak i bio namenjen. I naravno počela sam da kukam, kako eto nemam priliku da ga stavim na sto da uživam u njemu, na šta mi je Goca rekla: "Pa što ga ne uramiš i okačiš na zid?" Gledala sam je zapanjeno i sa zahvalnošću, u isto vreme se pitajući kako se toga nisam setila!? U momentu sam se prosvetlila:) Rečeno - učinjeno!

konačno "meksikanac" visi na zidu
prečnik 75cm x 75cm

Stolnjak je radjen lančić bodom na lanenom platnu po ideji moje mame, pre cirka tridesetak godina. Sigurna sam da me sad gleda negde od gore (što bi Balašević rekao "već odavno ore nebeske njive") i da se smeška...


10 comments:

 1. Prekrasan rad tvoje mame, odlična ideja da ti uvijek bude pred očima (i da se očuva od nezgoda na stolu) i dokaz da je ljubav prema bojama nasljedna :-)

  ReplyDelete
 2. Divan rad, divna ideja i odlicno uramljeno!

  ReplyDelete
 3. Fantastičan rad tvoje mame i odlična ideja da se stavi u ramu i objesi na zid da ga svi vide i svi mu se dive jer to i zaslužuje!
  Sigurna sam da tv. mama prati sve što ti radiš i jako je ponosna na tebe, a pogotovo sada kad opet vidi svoj rad :)))

  ReplyDelete
 4. Stvarno, fantasticna ideja, a rad je prelep. Ja, inace, nisam ljubitelj onih klasicnih belih heklanih stolnjaka i cipki a ovo mi se svidja:) I jos sa tom crnom podlogom- pun pogodak!:)

  ReplyDelete
 5. Sliku sam videla pre teksta, i pomislila sam da je nesto manje, dimenzija mozda 30x30 ... ali kad sam procitala teksta, stvarno sam se zabezeknula :) Fantasticno - veoma lepo, interesantno iznad svega !

  ReplyDelete
 6. To je, bez preterivanja, najlepši ručno rađen stolnjak koji su moje oči videle! Drago mi je da sam imala makar malog udela u tome da nastavi da ulepšava prostor :*

  ReplyDelete
 7. predobra ideja!!!.....sad si bar sigurna da se neće uflekati:))....
  M

  ReplyDelete
 8. Večeras gledam blogove, nisam odavno, i svuda me oduševljavaju nove stvari, ali ovo me oborilo...ne samo zbog lepote rada, već i što je draga uspomena, neprocenjive vrednosti izašla na svetlo dana.

  ReplyDelete
 9. Ja stolnjak ne bih stavljala na stol zbog stihije zvane moja djeca!
  A ovako na zidu - pravo umjetničko djelo!!!!!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...