3.6.13

Gumenjaci

Nisu baš obični crni i dosadni, al' su gumenjaci. Od kako je pej pal pohodio ove naše krajeve, tako je meni zanimljivo da čačkam i gledam na netu šta bih mogla da kupim da je interesanto, jeftino i da ne može ovde da se nadje. Za  sve što nije takvo, ubiju te u pojam dodatni troškovi poput carine i poreza, koje u stvari ne bi trebalo da se plaćaju, ali se u stvarnosti plaćaju,  (izeš zemlju koja se ne pridržava propisa koje je sama donela... )ovako bi mogla do sutra, ali da se vratim predmetu ove moje priče. I u takvom jednom pohodu na virtuelne dućane naletim na ove providne gumene čizme-cipele:


Kroj isti kao i martine, dušu dalo za ove bljuzgavice i one prelazne periode izmedju jeseni i zime i zime i proleća. U stvari o blagodetima gumene obuće nema ni potrebe da pišem, sve se zna. Elem, zašto sam ja u stvari kupila ove gumenjake? Iz jednog vrlo prostog razloga: to mi je bila glavna motivacija za pletenje čarapa. Nikada do sada nisam isplela ni jedan jedini par čarapa. Rukovodila sam se ovom mišlju: koji će mi očin čarape, ako se ne vide!? Ne vide se ispod pantalona, čizama, a suknje ne nosim,  u kući se ne vide od papuča, znači niko ih ne vidi, jedino ja znam da ih nosim. E, pa neće više biti tako. Ovo je idealna obuća za ručno pletene čarape.


Do jeseni ću da uradim nekoliko pari, pa ću da uparujem sa sve pertlama:))) 


Jedino me je muž upozorio: "Sad ne sme da ti se vidi krompirić:)))!" 
Čak sam i veličinu potrefila. Veće su za ceo broj, ali na debele vunene čarape će sigurno biti sasvim ok. Mislim da ću čak moći i priglavke da obujem pa da se vide, i to one bosanske sa sve šarom. Šta ćeš lepše;)))!?

12 comments:

  1. Nekom auto, nekom gumenjaci ;) Diiivne su i mnogo zavidim. Uzgred, hvala za link za priglavke, ne bih nikad pogodila šta je to.

    ReplyDelete
  2. Ovo je baš zanimljivo :D
    Ovakve još ne videh čizmice kod nas...

    ReplyDelete
  3. DIIIIVNE SU! e da, vidis kako si vec pocela da razmisljas ko ja: nema veze sto su jedan broj vece, taman da se obuju vunene carape :D u zdravlju da ih nosis i u njima nova kola vozis :D

    ReplyDelete
  4. haha jeste, pazi na krompiriće :))

    i nemjoj puno para da trošiš sad kad imate pay pal :)

    ReplyDelete
  5. Potpuno luckasto :)), stvarno nema boljeg izloga za pletene čarapice!

    ReplyDelete
  6. sjaaaaajni gumenjaci. Znaš li da sam na prvoj fotki bila ubedjena da su prugaste ali providnjikave, a kad sam videla drugu-otkinula sam. Sjaaajna fora, baš bi mi legle, ionako nemam ni jedne jednobojne čarape već sve neke ovakve blesave :)

    ReplyDelete
  7. Preslatke su,fantazija. Jedino što sada moraš voditi računa o lepim čarapicama! :)

    ReplyDelete
  8. Genijalno!! Ove čizmice kao da su izmišljene za kreativke tvog kalibra! Imaš zbilja izvrstan motiv za izradu lude kolekcije čarapica!

    ReplyDelete
  9. Mnogo su slatke sa svim tim carapicama!

    ReplyDelete
  10. Cini mi se da su pobrkani lonci :) Glavni akter si Ti! Opet tvoja fantasticna kreativnost! Lude carape za providne cizme :) Izlog za carape :D Ma, genijalno!
    Babceha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...