10.10.13

Pačvork prekrivač

Ovog leta sam skroz bila u šivaćem fazonu. Glavni produkt tog rada je ovo:


Napravljen je za jednu malu devojčicu tj. bebu, ili kako smo je krstili naše prvo "ns needles mladunče".  To je Kristinina beba. A "NS needles" je naša pletačka grupa. U početku je to zaista bila samo pletačka družina, da bi kroz ovih nekoliko godina druženja to postala prava "drugarska" grupa. Nas desetak se redovno viđamo, sastajemo, razmenjujemo iskustva (u svakom pogledu, ne samo štrikerskom), a sada imamo i prvu bebu. E, pa prekrivač je za tu bebu... (Baš sam ga otišla u širinu, a htela sam samo da pišem o prekivaču;))
Dakle, da se vratim na početak. Prekrivač je napravljen od mnogobrojnih krpica koje sam imala u zalihama. (Nemam ja u zalihama samo vunicu, već i materijale, ali to nije ni prineti vunici!) To su razni pamučni ostaci od postaljine, stolnjaka, krpa, krpica od šivenja i sl. Kvadratići su dimenzija 4 x 4 cm, a koliko ih ima ne znam. Zaboravila sam da prebrojim, a zaboravila sam i da zapišem veličinu prekrivača... (Izgleda da je onaj Švaba Aca ponovo u ofanzivi!)


Ređala sam ih potpuno nasumično, pa kako ispadne. A ispalo je baš šareno!  Sa druge strane je narandžasti pamučni materijal, a između  polar. Elem, htela sam da stavim vatelin, ali toga u tom momentu nije bilo u našim dućanima, ali mislim da je ovo možda još bolja varijanta, jer je toplije. Ili se meni tako čini.


Druga strana prekrivača je proštepana na širinu stopice sa sve polarom. Da prekrivač bude stabilan;))) Na kraju sam ga opšila kosom trakom.


Uglavnom, dok sam ga radila, osećala sam veliko zadovoljstvo i nekako sam bila sva ispunjena. (i zbog toga što ga radim, i zbog toga kome radim...)


Jedno je sigurno: pačvorku ću se ozbiljnije posvetiti...

15 comments:

  1. Koliko sitnih kvadratica! Svaka cast! Bolje sto si koristila polar jer mislim da ne bi mogla da imas jednaku duzinu šava sa koflinom (u slucaju da koristis obicnu stopicu). Morala sam da prebrojim kvadratice: 24x28=672 (i to samo sa prednje strane). Ako su kockice ovako sasivene 4x4cm, onda je prekrivac za koji cm veci od 96x112cm. Trajace joj bar nekoliko godina :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mora da traje bar do prvog osnovne:)))!
      Koflin namerno nisam htela, dosta je debeo i mislim da ne bih uspela lepo da proštepam da se ne gužva.

      Delete
  2. Evo i mene :) Pokrivač je uveliko u funkciji, na veliko zadovoljstvo i mame i male Maje :) O. me je pretekla i prebrojala kvadratiće, a ja sam čekala da se Maja probudi, pa da premerim pokrivač. Dakle, kvadratića ima 28 x 24, odnosno 672 sa lica i još 28 x 2, tj. 56 sa naličja. Ukupno ih ima 728. A dimenzije su 105 x 90 cm. Hvala još jednom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lako je meni kad sam okružena matematičarkama:)))

      Delete
  3. lepo
    svaka čast na strpljivosti

    ReplyDelete
  4. baš je krasan pokrivač i vješto izrađen :)

    koliko ti je trebalo vremena da ga napraviš?

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Radila sam ga jedno desetak dana, najnaporniji deo je bio seckanje materijala. A polar je ovaj materijal: http://www.reklamni-tekstil.rs/kape-od-polara-sa-vezom-sa-stampom.html.

      Delete
  6. Čaroban je! Jako mi je drago da sam bila deo ovoga, pa makar i samo tako što sam čuvala tajnu :)

    ReplyDelete
  7. Bas si vrednica! Super izgleda, osim sto ima dosta posla oko toga. Mene pacvork odavno privlaci ali posto sigurno necu stici to da sijem, resila sam bar da pravim sheme na kompjuteru, to mogu uvek, a nekome bi mozda znacilo. Divno, divno.

    ReplyDelete
  8. Vidim da sam dosta toga propustila, ali sam pregledala. Sve je PREDIVNO, Bensedinko. Toliko puno imaš mašte i toliko si talentovana za pletivno i šivenje, da nemam reči. Divim ti se, samo da znaš! Ljubim te!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...