24.9.12

Mercedes

Malo morgen:)))


Elem, pre jedno dve godine kupila sam vunicu "noro" i bila sam oduševljena. Tada sam prvi put u životu kupila baš baš skupoceno  predivo (100gr - 18 evra). Kupila sam dve štrengle i kada sam drugaricama rekla koliko sam platila, nisu mogle da veruju svojim ušima. Da bih plastično objasnila kakvo je to predivo, rekla sam im da je to mercedes medju vunicom. Naravno, zavitlavale su me do besvesti zbog mercedesa, ali preživela sam:)))


I onda se pune dve godine kuvalo u meni šta da od toga napravim. Dve štrengle, ca. 600 metara. Nešto veće i ozbiljnije ne dolazi u obzir, nemam dovoljnu količinu. Da napravim samo jednu veću trouglastu maramu, žao mi je, htela bih i neku kapu i rukavice, pa makar i bez prstiju. Da se kompletiram, sa sve ciklama bundom (ko razume, shvatiće:))), pa nek' ide život! Taman sam pre nekog vremena rondala po zalihama i naletim na lilavsku Unitasovu "luciju" i tu mi klikne. Savršeno se uklopilo, ja zadovoljna, ostala mi još jedna štrengla za rukavice i kapu. I to mislim da znam kako ću i šta ću. Pripremiću se na vreme za predstojeću zimu...


No, da se vratim na "mercedes". Duboko sam se razočarala. Osim boja i nijansi koje su fantastične, ostalo je sve vrlo prosečno i obično. Volim kada je nit neujednačena, to daje lepu teksturu, ali ovde se desilo da vunica nije dobro upredena, pa na momente liči na klikere. Zatim, vunica koja toliko košta ne bi smela da ima prekid, ovde je bila vezana čvorićem. Meni to ne smeta kada kupim St. George (prosečna cena 1 evro po  štreni), ali za ovo sam "otpala"! A vrhunac svega mi je bilo trunje. Pošizela sam! Ne znam da li je ovo slučajnost ili su to uobičajene pojave za "Noro", u svakom slučaju, odbilo me zauvek.
Lažem, ako je nadjem po pet puta nižoj ceni, kupujem:))))

13 comments:

  1. Za cvorice i ajde, ako je bio samo jedan, ali za sve ostalo ocekujem savrsen kvalitet po toj ceni. Inace boje su stvarno lepe.

    ReplyDelete
  2. Pogledam prvu sliku,fantazija,pocnem da citam,kad,ono stvarno,malo morgen:).E,vidis,ja kad imam priliku da kupim,osim onog sto mogu da procitam i vidim,moram da dobro kroz prste provucem vunicu.To moze samo ako imas dobro drustvo za kupovinu ili naletis na dobru prodavacicu:).

    ReplyDelete
  3. Baš sam razočarana. Dugo sam čekala u čega će Mercedes od vunice da se pretvori i očekivala sam da će zaista i biti Mercedes, ali cvrc! Marama je svakako prelepa, to je neosporno, ali baš šteta za predivo.

    ReplyDelete
  4. Bezveze sto si tako prosla za vunu :( ko bi ocekivao za 18e tako nesto. Ispada bofla... da tako kazem.

    No, vazno da ce biti iskoriscena :)

    ReplyDelete
  5. Meni se kod Noro dopadaju jedino njihove boje, samo predivo me nije posebno oduševilo. Cijena im se isplati jedino na rasprodajama. Inače, moj dojam je da svake godine pletačka zajednica "poludi" za jednim tipom vune, pa nakon toga postane "in". Čvorovi u predivu, neujednačeno predivo i slični defekti meni definitivno dižu tlak, pogotovo kada nešto skupo platiš.

    ReplyDelete
  6. I ja bih poludela da sam na tvom mestu!

    ReplyDelete
  7. nista ja od toga ne primecujem na ovom divnom sarenilu (ocigledno sam ja i slicni bila ciljana grupa kada su proizvodili tu sarenu ali po kvalitetu siromasniju vunicu)...elem nek si ti to naplela i u zrdavlju da je nosis :)

    ReplyDelete
  8. Ajde cvorici manje vise.Mogu da se sakriju u zavisnosti od mustre,ali kao sto si rekla za te pare stvarno sramota.
    Mene uzasava trunje u vunici.

    ReplyDelete
  9. Marama je vrlo lepa, a žao mi je što se vunica pokazala lošom i što te namučila u radu.

    ReplyDelete
  10. slazem se u potpunosti, i ja sam razocarana norom, mislim ok je ali ni blizu koliko se drugi njom odusevljavaju...
    incoknito

    ReplyDelete
  11. Zaključujem da je to kao da si kupila Mercedes sa Borovo gumama. Ne brini i ja sam tako prošla s vunom, ali sam još više nadrapala jer sam kupila vunu na štandu koju sam ispipala, ali jao i naopako u original pakovanju je bilo svega pomalo. Ali tvoj rad i ideje su potpuno zasjenile Noro vunu. Pozdrav. Loredana

    ReplyDelete
  12. Oh, šteta za Noro. Ja isto pokleknula pred trendom i kupila Noro Kureyon. Samo jednu štrenicu. Sad ne znam što bih s njom, uopće mi ne djeluje mekano, a ako nađem čvorove prilikom pletenja, mislim da ću prošvikati.
    No marama ti je predivna, sva se muka očito isplatila.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...