24.1.10

Prekrivač i palačinke


Isplela sam dva kvadrata od potrebnih 24. Ide brzo, boje se lepo slažu i prvi put sam radila "short rows". Ova tehnika će mi biti potrebna za čarape, tako da ću je taman usavršiti. Rešila sam da pletem dva do tri kvadrata nedeljno, kako bih imala vremena i za druge stvari. Do 1. maja ću sigurno završiti pa će ovaj prekrivač biti prva stvar koju ću spremiti za štafir:)!


Dok sam sa uživanjem ovo radila mojim Indijancima su se prijele palačinke. Prevrnula sam očima, jer sam navikla da nedeljom popodne i uveče ne zalazim u kuhinju. Ali je zato Poglavica privezao kecelju i krenuo u avanturu prvi put posle više od deset godina. (Kecelju priveže samo kad je roštilj u pitanju!) Nije zaboravio, čak je onako i prevrtao palačinke, k'o na filmu. Naravno pomagači su uživali, a ja sad idem da sredim kuhinju:(! Nije me zaobišlo!

7 comments:

 1. Ovu narančastu posudu s ručkom u kojoj je smjesa za palačinke imam i ja, valjda preko 20 godina, naravno u njoj obavezno mutim palačinke. Štedim se za Candeloru kada ću po tradiciji peći palačinke, do tada ništa. Nedjeljom obično biram ručkove koji se kuhaju sami ;-)
  Lijepo izgledaju ovi prvi komadi za pokrivač, bit će jako lijep rad.

  ReplyDelete
 2. Kod mene tata je od ucjek pravio palacinke. I sad si me podsjetila da ga nagovorim da mi pravi palacinke.
  Puno mi se svidja kako izgleda za sad ovaj prekrivac. Bas mi je super kako se boje prelevaju

  ReplyDelete
 3. Verovala ili ne, zamirisale su dovde! :))) Odlično će ispasti prekrivač, ja sam od svoje počela neki entrelac, ali se sad nešto predomišljam šta ću i kako ću. Boje se stvarno odlično slažu!

  ReplyDelete
 4. prvi komadi izgledaju vrlo lepo.sigurna sam da ce sam prekrivač biti prelep.imam utisak da ce biti gotov mnogo pre nego što si rekla.boje su se savrseno uklopile.sjajno.

  ReplyDelete
 5. Divan rad!
  A jos je lepsa slika porodice oko sporeta! :)))

  ReplyDelete
 6. hehe, nered nakon muža u kuhinji! to i mene uvijek čeka! Ali, važna je volja, zar ne!
  Prekrasni su ovako zbijeni u kuhinji!
  A ti samo štrikaj tu prčiju - imaš dvije kčeri! Ili, nije valjda da se ponovo misliš udavati! (sorry)
  P.S. bih li i ja trebala krenuti sa štafirom? Ima ih tri!)

  ReplyDelete
 7. @romantales-moj tata je radio u firmi koja je pravila te posude, pa ih imam i dan danas. Kvalitetne su i vreme im ništa ne može, mada ja jedva čekam da ih se ratosiljam:)!
  @drenka-mislim da su muškarci sjajni kuvari samo kad to žele, ali retko žele:((
  @misha-muku sam mučila sa mirisom celo pre podne dok nisam naišla na dobar savet kako da ga se rešim! Javljam!
  @daca-i meni "insekt" tako nešto govori!
  @nena-našli su se, svi vole da jedu i niko ne mrljavi po tanjiru!
  @sandra-dobra volja je najvažnija i zato je sve oprošteno! Drugi put da se udam? O, neee:)! I kreći sa štafirom, imaš jednu više:)))!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...