18.1.10

Privikavanje

Mesecima sam gledala ovu malu stolicu i mislila šta mogu da uradim od nje. Sve sam se nekako saplitala na nju, a trebala nam je u kući, jer Iva još uvek ne može da pere zube bez stolice. Juče mi je konačno sinulo i evo je:

posle


Ovako je izgledala pre: (još mi samo smederevac fali!)



Doduše moram još da je prelakiram, ali sam bila jako nestrpljiva da postavim fotografije na blog.


detalj

Ovo je bio jako inspirativan i kreativan posao. Imam ideje, ali nemam zanatsko znanje i umeće. To važi i za crtanje i za vrstu boje. Farbala sam akrilnim bojama, pigmentima za krečenje (to je ono kad farbu ubacuješ u belu da bi dobio odredjenu nijansu), i flomasterima. Apetit mi se otvorio pa bih sada farbala i veće stolice, a po glavi mi se mota i sto... Da li mi se to probudila ambicija ili mi se samo čini!? Ako neko zna kako mogu da rešim ove "muke" bila bih mu zahvalna:)!

p.s. Ovo je samo za one koji se pitaju zašto je naslov "Privikavanje". Pa lepo, moram muža da priviknem na ovako žive boje, jer želim da sredim terasu u ovom fazonu. Do leta će se otkraviti, pa će mu ovo postati sasvim "normalno":)!

29 comments:

  1. jako je lepo, i samo tako nastavi, a mislim da bi jedna tako šarena terasa bila pravo uzivanje tokom lepih i toplih dana.

    ReplyDelete
  2. mnogo je šašava,svidja mi se.što se tiče terase sigurna sam da bi ludo izgledala a što se tiče privikavanja.....samo uporno,i što više radova u veselim bojama,i sigurna sam da ce terasa izgledati bas kako zeliš.

    ReplyDelete
  3. tvojih muk se rešiš zelo preprosto: prebarvaš vse stole in mize v hiši:)) privajanje na poleten izgled terase bo tako postopno in tudi učinkovito:)

    ReplyDelete
  4. Slatka je stolicica!
    I drzim palceve za terasu kakvu zelis.

    ReplyDelete
  5. Drago mi je da si tako maštovita i što koristiš vesele boje. Ovoj stolici si udahnula život. Kakva će tek biti terasa!

    ReplyDelete
  6. Devojke, hvala na pohvalama!
    Romantales - smederevac je šporet na drva, svaka seoska kuća ga ima. Obično se pored smederevca držala i mala stolica (moja svekrva bi rekla: skemlija)da kad pališ vatru malo sedneš!

    ReplyDelete
  7. Ok, sad mi je jasno. Svejedno, šamlica je sada previše šik za smederevac ;-)

    ReplyDelete
  8. 10 za kresativnost i samo daj vesele boje. Ja sam u poslednje vreme u kič fazonu, nemam pojma šta mi je, samo da šljašti i da je čupavo, mekano.

    ReplyDelete
  9. Pa ti koristis boje u svaki tvoj rad.Nije se tvoj muz vec navikao?
    Bas kao sta kaze daca, sasava je, ali bas s ei meni svidja.Vec zamisljam kakva ce ti biti terasa, i nemoj odustati, mislim da ce biti super.

    ReplyDelete
  10. Kad ti ponestanu stolice slobodno javi imam i stolice i Smederevac i to malo moderniji pa ce stOlice bas da idu uz;)

    ReplyDelete
  11. mnogo mi se dopada! :) ludo i slatko...

    sto se tice boja- da li si pokusala da nadjes boje za drvo? imaju neke zanimljive nijanse... (ja videla)... a jos brze je sa auto lakovim... :) posle cak i ne moras da lakiras! :)

    ReplyDelete
  12. Dakle, ovo je predivno! Strava! Jako, jako mi se sviđa! Navijam za tebe i jedva čekam nove projekte u ovom fazonu.

    ReplyDelete
  13. Veoma lepo, totalna promena !
    Mislim, neprepoznatiljivo nekad i sad !

    Moj je savet da dobro razmislis za terasu, ako mozes, stavi i na papir. Znam da volis sarene stvari, ali to su ipak malo vece razmere :)

    ReplyDelete
  14. Ja se konstantno odsevljavam tvojim idejama, kako od neceg obicnog napravis nesto posebno!!! Mala šarena stolica izmamila je ogorman osmijeh na mom licu ovog hladnog i tmurnog jutra ;) BRAVO!! Poljubac

    ReplyDelete
  15. Ne znam da li si razumela moj komentar, ovde nemas mail, pa moram ovako, molim te, ako zelis, posalji mi svoju adresu!
    Kiss!

    ReplyDelete
  16. Tanja,stolicica je super ispala.Bas bi mi dobro dosla pored moje pecke(ove godine smo i mi stavili pecku na drva,nema nista bez vatre!)Samo tako nastavi,boje su odlicne.

    ReplyDelete
  17. nagradica za vas,kod nas.....dodjite na moj blog.

    ReplyDelete
  18. Predvina je stolica, i sama sam imala takve faze, ako zabrljaš proće te, znam iz iskustva!

    ReplyDelete
  19. ma ti si prava umjetnica! Sad će Iva po cijele dane prati zube (još da ja neđem način da ove moje prisilim da redovito uvečer peru)!

    ReplyDelete
  20. Stolica je fenomenalna, bravo!
    Planiram da slicnim stvarcicama opremim moj buduci `poslovni prostor`...
    Trebace mi savetnik - vazi?
    :)***!!!

    ReplyDelete
  21. tanja draga...mislim super...ali znas da sam ja darker u dusi ;)

    ReplyDelete
  22. "Sređuj" muža pod hitno! Fantastično izgleda!

    ReplyDelete
  23. Slobodno koristi boje za krečenje, ali one kvalitetnije, gotove, ako dobro očistiš površinu, grundiraš tanko u belo valjkom, pa opet tanko u vrišteću i zaštitiš dobro lakom, na drvetu će raditi posao. Probala.

    ReplyDelete
  24. Totalno cool! Izgleda veoma lijepo. Ti si zaista jako kreativna i svestrana zena.

    ReplyDelete
  25. Fenomenalno izgleda. :))) Tako bih rado i ja farbala po kući, samo ne znam odakle da počnem i kojom farbom. E svega mi, sve ću da ofarbam. Hvala na ideji. :)))

    ReplyDelete
  26. šetam tvojim blogom i ova me klupica(šamlica,banić,skemlija-kako god!!) oduševila......jako volim boje ali nisam tip za primjeniti ih u vlastitom prostoru.....
    btw prošlo je već dosta vremena,jel se muž privikao na mogućnost da mu terasa osvane u ovakvim bojama?
    pusa....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...