25.4.13

Vremeplov 10

Ovih dana  mi je pod ruku došla ova fotografija:


 Bilo je to negde početkom onih gadnih devedesetih, pre nego što su se zahuktale, na venčanju moje drugarice. U to vreme nekako nije bilo u modi da se prave veliki svatovi (ili se ja nisam kretala u takvom društvu). Mladenci, kumovi, par drugara, žurka u stanu i to je bilo to. Bez šljaštećih haljina, štiklica i sličnog dekora.  Ali da  ne bude baš sve obično, mlada je bacala buket. Ja sam ga uhvatila i evo već više od dvadeset godina čekam da me muž (nevenčani) privede oltaru. Grešno živimo sve ove godine, tačnije još uvek sam na probnom radu, a i deca su nešto navalila! Ne da se Sindža:)))!  No, sav ovaj uvod nije priprema, ni objava venčanja, već prikazivanje džempera;))!
I tada i sada najomiljenije boje: žuta, narandžasta i zelena. To su bili ostaci pamučnog konca, koji su se uklopili baš onako k'o iz beneton dućana  koji je u to studentsko vreme bio  misaona imenica... I rukavi su bili tri četvrt, nisam imala dovoljno za normalne rukave. Na žalost, posle nekoliko godina sam ga oparala, pamuk se ofucao i nije mi više bio lep.
Lanena torba na ramenu je u funkicji i dan danas. Ona je još uvek u istom stanju, iako se nosi vrlo intezivno tokom celog leta.

Da li ste primetili naramenice? Bože, k'o razbijač! Moda je čudo.

11 comments:

  1. Baš si slatka!
    A što se tiče naramenica moj najveći šok je bio kada sam krajem osamdesetih videla sestru moje drugarice kako nosi naramenice na kućnom ogrtaču. Potpuno ludo :D

    ReplyDelete
  2. bas sam se pitala da li ces da pomenes naramenice :D e sto si ovde nekako povukla na lepo - bas slatka slicica :) nemoj ni da se udajes!! :))) sto se tice dzempera - kombinacije boja, dezen...nemam reci, stvarno si umetnik!!

    ReplyDelete
  3. Papair .....mjesto gdje se piše, briše, a sve ostalo ostaje u vašim srcima, prava beneton kreacija ali u tvom stilu. Loredana.

    ReplyDelete
  4. a čuj, naramenice sam ja nosila i na tankim ljetnim majicama. moja mama je imala čak i pidžamu sa naramenicama. ko nije imao naramenice bio je totalno nestajliš :)

    ReplyDelete
  5. ovaj džemper bi i danas bio vrlo nosiv da je ostao u životu.
    Inače, mene više od svega fascinira vrijeme kada se na vjenčanja išlo obučeno u nešto iz kućne radinosti. Zamisli danas da netko ide na vjenčanje u nečemu što je sam ispleo? Doduše, nisam objektivna, ja se udala u nečemu što sam sama plela.
    Na ovoj slici u prvi sam tren pomislila da je uslikana tvoja starija kćer :-)

    ReplyDelete
  6. Jao, naramenice! I ja sam sa njima izgledala kao razbijač dok nisam shvatila da mi naramenice niti stoje niti mi trebaju.

    Džemper se stvarno moze i sad nositi, i baš je u tvom fazonu :) No, meni je na ovoj slici najveći hit - kosa! Uopšte ne ličiš na sebe :)

    heklica

    ReplyDelete
  7. Naramenica se, naravno sjecam, no vise tamo kasnih 80-tih...? Vrlo slatka fotografija, ovaj osmijeh je zarazan i predivan!

    ReplyDelete
  8. Divan post, a tek fotografija.
    I moja starija ćerka je na jednoj svadbi uhvatila buket, a bilo je jako puno devojaka, nije se ni trudila, samo je podigla ruku iznad glave i buket je pau u njenu ruku. Nezaboravan je taj osmeh, baš kao i ovaj tvoj.
    A venčanje, možda i jeste važno, ali mnogo je važnije da ste srećna porodica :)

    ReplyDelete
  9. Bezvremenski, uvijek u trendu , baš mi je u "tvojim" bojama!

    ReplyDelete
  10. Širok osmeh i šareni džemper...Baš lepo!

    ReplyDelete
  11. Predivna si! Kao i uvek, vesela!
    Babceha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...